Frissített Hyundai modellek Chicagóban


A Hyundai az idei Chicagói Autószalonra elhozta az Elantra GT és a Veloster ráncfelvarrott változatait, utóbbiból pedig egy különleges szériát is bemutatott.

A Hyundai Veloster stílusában nem sokat változott a 2016-os modellévre, a tervezők sokkal inkább a sportkupé technológiájára fordították figyelmüket. A legjelentősebb újítás a Turbo modell vadonatúj hétfokozatú duplakuplungos sebességváltója, amely a fogyasztás csökkentése mellett javítja az autó dinamikáját is.


Az új váltó mellett a Veloster Turbo eltérő mintázatú könnyűfém felniket, átalakított üléseket és újragondolt műszeregységet is kapott. A szívóbenzines motorral szerelt Velosterek is új, 17 colos felniken gördülnek, valamint felárért a fekete ülésszöveteket sárga varrással is lehet kérni.


A koreai márka a szalonon egy új limitált szériás Veloster is bemutatott. Az eddigi Turbo R-Spec verzióra épülő, matt kék fényezésű Rally Edition modell még feszesebb, teljesítményre hangolt felfüggesztéseket, 18 colos Rays könnyűfém felniket, szénszálas karosszériabetéteket kapott. Az 1 200 darabos limitált szériás Veloster májusban érkezik a kereskedésekbe.


A Veloster mellett Amerikában is bemutatkozott az Elantra GT frissített változata. Az Európában és Koreában i30 néven kínált ötajtós Elantra GT legnagyobb változtatása a vadonatúj első kialakítás, de az új változatban már a márka legújabb multimédiás rendszere is megvásárolható.


Az új hűtőmaszk széles, vízszintes krómpálcái sokkal komolyabb megjelenést adnak az Elantra GT-nek, mint az eddigi kiképzés. A hatszögletű kialakítással együtt az új modell közelebb került a Hyundai új modelljeinek arculatához. Az modellhez ezen túlmenően új rajzolatú 17 colos felniket is lehet kérni.


A belső térben nincsenek lényegi változások, viszont a felárért megvásárolható Technology csomaggal mostantól elérhető lesz egy új, 7 colos érintőképernyős navigációs rendszer, amely tolatókamerát is magában foglal. Természetesen a márka Blue Link telematikai rendszere és az Apple Siri rendszere is a csomag részét képezi. A multimédia mellett ebben a csomagban a kétzónás klíma, panoráma napfénytető és LED hátsó lámpák mellett a kategóriában először kínálnak szellőztethető első üléseket.


Az új Elantra GT kormányzását a jobb vezetési élmény érdekében áthangolták, minden más azonban maradt a régi. Az autó továbbra is egy 173 lóerős 2,0 literes benzinessel kapható, amelyhez hatfokozatú manuális vagy szintén hatfokozatú automata váltót rendelhetnek a vásárlók. Az autó alapára 19 625 dollár, az automatáért pedig kereken ezer dollár felárat kérnek Amerikában.

Forrás: autoblog.comautoblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei