A Hyundai csatlakozott a Londoni Hidrogén Társuláshoz



A Hyundai Motor azzal fokozza a tisztább jövőhöz fűződő elkötelezettségét, hogy csatlakozott a polgármester által kezdeményezett Londoni Hidrogén Társuláshoz (LHP).

A társulás egy több mint 50 millió fontos projekt keretein belül új, hidrogénüzemű buszokat, teherautókat, taxikat, robogókat, valamint az ezekhez kapcsolódó töltőállomásokat, hidrogén előállító létesítményeket és veszélyes anyagkezelési helyszíneket szeretne létrehozni és üzemeltetni London területén. A Hyundai Motor Company az üzemanyagcellás elektromos járművekhez kapcsolódó szakértelmével segíti a kezdeményezést, amellyel elősegíthetik a hidrogénüzemű technológia elterjedéséhez szükséges infrastruktúra fejlődését.

„Az immár a Hyundai Motort is magában foglaló Londoni Hidrogén Társulás kidolgozza az üzemanyagcellás autóflották tervét, valamint megtervezi a Londont behálózó töltőállomások helyeit.” – mondta Kit Malthouse, London városának alpolgármestere, az LHD elnöke.


A Hyundai felbecsülhetetlen betekintést és globális tapasztalatát tudja hozzátenni a polgármester azon kezdeményezéséhez, amelynek révén London a tudomány és az innováció élére állva alacsony károsanyag-kibocsátású közlekedéssel rendelkezik majd.

„A Hyundai büszke arra, hogy részt vehet a London Hidrogén Társulásban és segíthet egy tisztább és fenntarthatóbb főváros létrehozásában.” – mondta Tony Whitehorn, a Hyundai Motor UK elnöke. „A hidrogén jelentős környezetvédelmi előnyökkel rendelkezik és több partnerrel közösen izgatottan várjuk az LHP-val közös ösztönző munkát.”


„Mint a világ első és jelenleg egyetlen olyan autógyártója, amely sorozatban gyárt hidrogénnel üzemelő járművet, hiszünk abban, hogy értékes szerep jut nekünk a technológia előnyeinek bemutatásával. A Hyundai ix35 Fuel Cell innovatív és elérhető modellként bemutatja a tiszta és fenntartható energiaforrást, a hidrogént. A tény, hogy ezt az úttörő járművet állami és magáncélra bérelhető, sokat segít az LHP-nak befektetési és munkáltatói lehetőségeket teremteni az infrastruktúra fejlesztésével együtt.”  

A Hyundai a világon elsőként az idei év elejétől gyártja a hagyományos modellekkel azonos futószalagon a károsanyag-kibocsátásmentes, hidrogénnel üzemelő Hyundai ix35 Fuel Cell modellt. Az állami és a magánflották részére világszerte elérhető modellt emellett az Európa Parlament képviselői használhatják, demonstrálva a technológia mindennapos használatra alkalmasságát.  

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei