Egymillió Hyundai készült Csehországban


Kevesebb, mint öt évvel a megnyitást követően legördült a futószalagról az egymilliomodik Hyundai – egy i30 – a koreai gyártó cseh üzemében.

A 2008 novemberében megnyitott Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) a vállalat 1,2 milliárd eurós beruházásának eredményeként született meg, ahol még abban az évben 15,5 ezer autó készült el. A Hyundai európai modelljei iránti egyre növekvő kereslet kielégítése érdekében 2009 szeptemberében a második műszak beindításának köszönhetően egy évvel később az éves gyártási mennyiség már elérte a 200 ezer darabot, míg a harmadik műszak 2011-es bevezetésével a gyár tavaly már több mint 300 ezer autó előállítására volt képes. A HMMC közvetlenül 3500, a beszállítókon keresztül pedig további 7 ezer embernek ad munkát, miközben éves forgalma eléri a 3,2 milliárd eurót.


„Mára igazi európai márkává fejlesztettük a Hyundait.” – mondta Allan Rushforth, a Hyundai Motor Europe alelnöke. „A cseh üzemünk a márka európai sikerének kulcsa, hiszen percenként gördül le a gyár futószalagjáról a Hyundai két legsikeresebb modelljének egyike. Az új ix35 és a második generációs i30 segítségével piaci részesedésünk 2012-ben rekordszintre, 3,5 százalékra emelkedhetett.”


Ahogyan a HMMC termelése növekedett, úgy vált a cseh gazdaság egyre fontosabb szereplőjévé az üzem. Az országban egyedüliként ez a vállalat kapta meg a Nemzeti Minőségi Díjat, amelyet a legjobb előállítható minőség elérése érdekében a beszállítókkal ápolt szoros együttműködésének elismeréseként érdemelt ki. A három legfontosabb beszállító közvetlenül a gyár területén található, míg további 15 fontos beszállító a Cseh Köztársaságban működik. Ezen alkatrészgyártók termelési értékének 62 százalékában az új i30 modellhez gyártanak különböző részegységeket.


A csehországi Nosovicében az új i30, az ix35 és az ix20 egyterű készül, amelyeknek nemcsak a gyártása zajlik Európában, de ezen modelleket a Hyundai német európai központjában terveztek és fejlesztettek ki annak érdekében, hogy azok minden tekintetben megfeleljenek az európai vásárlók igényeinek.    

Forrás: hyundai-motor.cz

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei