A Hyundai fejleszti luxusmodelljeinek értékesítési stratégiáját



A Hyundai azt tervezi, hogy luxusmodelljeinek új generációihoz saját marketing és értékesítési stratégiát dolgoz ki.  

Az elmúlt hónapokban a koreai márka ennek érdekében a különböző régiókban területi menedzsereket nevezett ki, akik a Hyundai Genesis, Genesis Coupe és a 60 ezer dollár feletti Equus modellek marketing és értékesítési stratégiáját dolgozzák ki. A Hyundai Motor America egyik vezetője azt is elárulta, a vállalat összesen öt régiójának mindegyikében dolgozik majd egy ilyen, prémium modellekre szakosodott menedzser.

A Hyundai luxusautóinak következő nemzedéke a 2014. elején bemutatkozó új Genesis limuzinnal veszi kezdetét, amelynek jelenleg futó generációja 2008-tól kapható. Ezeket követi sorrendben a 2009. óta kapható Genesis Coupe és Equus. Ezekből 2012. során összesen 37 945 darabot vásároltak világszerte, amely 5 százalékos emelkedés 2011-hez képest.


A prémium csoport első számú feladata a legjobb értékesítési gyakorlat kidolgozása, amelyet a 800 amerikai márkakereskedés közül mintegy 320, luxusmodellek értékesítési jogával rendelkező kereskedés alkalmaz majd. John Krafcik, a Hyundai Motor America vezetője szerint a prémium csoport segít ezen kereskedőknek ezen gyakorlatok elsajátításában, amelyhez kapcsolódóan újabb értékesítési és vevőkezelési technikákat is kifejlesztenek.

„A Hyundai felismerte, hogy ezekhez a termékekhez eltérő demográfiai csoportok tartoznak.” – mondja Krafcik. „Az elgondolás lényege az volt, hogy többet is tudunk tenni a prémiumtermékekre összpontosítva, kifejezetten ezekre a termékekre koncentráló munkatársak segítségével.”

Krafcik ismét elmondta, hogy a különálló prémium termékcsoport nem jelenti a különálló luxusmárka létrehozását. „Ugyanaz a tervünk, mint eddig volt.” – mondja. „Nem akarunk elszigetelt értékesítést, mint a Lexus. Az összes prémium tudásunkat szeretnénk az egész termékkínálatunkra kivetíteni.”

Forrás: autonews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei