Kategória-győztes lett az i40 kombi



A német autós szaklap, az Auto Straßenverkehr középkategóriás kombikat összehasonlító tesztjének győztesévé választotta az i40 kombiváltozatát.

A szaklap szerint a mai német autópiac nyertes ajánlatát a Hyundai adja az i40 1,7 CRDi modelljével. A 2013/10-es számban megjelent összehasonlításban a Hyundai középkategóriás kombija öt mérési kategóriából négyben toronymagasan a mezőny előtt végzett. Ezekből az egyik tényező az ár-érték arány volt, hiszen a tesztelt modellek közül 23 540 eurós indulóárával, háromféle felszereltségével és négyféle motorkínálatával a leginkább elérhető árú középkategóriás modell.


Az i40 megérdemelt pontjait tovább növelte a kombiváltozat méretei, hiszen alaphelyzetben 553 literes csomagtere maximálisan 1 719 literig bővíthető, amellyel ismét az összehasonlítás legjobbjának bizonyult. A sokat utazók számára fontos tényező emellett a fogyasztás, amely kategóriában a 116 lóerős 1,7 CRDi blue változat ISG motorleállítójának is köszönhetően 4,3 literes értéket ad meg a gyártó, amely szintén a legjobbak közé sorolja a modellt.


Ezek után nem meglepő az Auto Straßenverkehr véleménye:  „A Hyundai i40 hatalmas csomagterével, elérhető alapárával és dízelmotorjának visszafogott étvágya miatt megérdemelten győzedelmeskedett.”  

Forrás: hyundai-presselounge.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei