Napelemekkel szerelik fel a Hyundai dél-koreai üzemét



A Hyundai Motor bejelentette, hogy a Korea Midland Power energiaszolgáltatóval közösen 10 megawattos teljesítményű napkollektorokat szerelnek fel a koreai autógyártó Asan üzemének tetejére.  

Ezen új, környezetbarát energiaforrás éves szinten mintegy 11,5 millió kWh áramot biztosít az üzem számára, amellyel a rendszer a Dél-Koreában felépített legnagyobb teljesítményű tetőre szerelt napenergiával működő rendszere lesz.


A vállalat összesen 40 ezer fotovoltaikus napkollektor modult szerel fel a Hyundai Assan gyárkomplexumának négy gyárépületének összesen 213 ezer négyzetméteres alapterületű tetejére. Mivel ezek a modulok már egy létező, eddig kihasználatlan helyre épülnek, így a telepítés során nem károsodik a környezet.   


Amennyiben a beruházás elkészül, ezek összesen 11,5 millió kWh elektromossággal látják el a létesítményt, amely 3 200 család egy éves energiafelhasználásával egyenértékű. A projekt érdekében létesült Hyundai Asan Solar Power vállalat által felépített rendszerből nyert elektromos energia a gyárkomplexum mellett Asan városának energiahálózatát is táplálja majd.  

Forrás: koreaittimes.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei