Hyundai üzemet avattak Maliban


A francia nyelvű afrikai országban, Maliban legördültek az első járművek a Hyundai új összeszerelő üzemében.   

Április végén avatták fel a nyugat-afrikai régióban található Maliban található üzemet, amely évi 2 ezer autót képes termelni. Az avatási ceremónián részt vett Mali ideiglenes államelnöke, Dioncounda Traore is.


Az állam fővárosában, Bamakoban található üzem átadási ceremóniáján Traore „elégedettségét fejezte ki és reméli, hogy ezzel is jobb jövőt tud biztosítani Mali polgárai számára.” Az elnök azt is hozzátette, hogy így a polgárok „jobb autókat vásárolhatnak lényegesen kedvezőbb áron”. Rámutatott arra is, hogy a járművek remek szolgálatot tehetnek majd Mali hadseregében is, hiszen az itt készülő autók jobban megfelelnek Mali változatos domborzati viszonyainak.


A mali Hyundai importőr és egy dél-koreai multinacionális cég által létrehozott gyárban mintegy 100 főt foglalkoztatnak jelenleg, ám a dolgozók száma a termelés felfutásával 5 év alatt akár ezer főre is növekedhet. A Hyundai Group licensze alapján itt elkészült i10 kisautók, valamint a Hyundai és Kia márkájú kisteherautók, kisbuszok pedig nemcsak a hazai piacra, hanem emellett a környező országokba exportálásra is kerülnek.  


Mali helyzete sokat javult, miután a hadsereg és a szövetséges erői visszafoglalták a lázadók által uralt északi területeket, amelynek végén tavaly júliusban szabad választásokat is tartottak az ország területén, lezárva ezzel a tavaly márciusban kirobbantott katonai puccsot.  

Forrás: nzweek.comapimali.gov.ml

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei