Teljes kapacitással működnek a Hyundai kínai gyárai



A dél-koreai Hyundai-Kia Automotive Group kínai üzemei teljes kapacitással működnek, hogy kielégíthessék a növekvő keresletet, miközben hazai üzemei továbbra sem tudnak visszatérni a rendes kerékvágásba.

Az autóipari óriásnak szüksége van a teljes kapacitásának kihasználására ahhoz, hogy eleget tudjon tenni az autómárkák iránti egyre növekvő európai és amerikai keresletnek, viszont a hazai termelésben keletkezett kiesés miatt nem tud megfelelő mennyiséget szállítani a régióba. A visszaesés ellensúlyozására a konszernnek szüksége van külföldi gyárainak bővítésére is.  

A Hyundai kínai leányvállalata, a Beijing-Hyundai Motor közös vállalat bejelentette, hogy az éves kapacitás mennyiségét jövő év januárjától 1,05 millió darabra kívánja növelni, amellyel képes lesz teljesíteni a helyi piac igényeit. A bővítés eredményeként a Pekingben nemrég átadott gyártóüzem kapacitását 300 ezerről 450 ezerre bővítik ki.   


Ezzel szemben a Hyundai dél-koreai Gwangjuban található üzemében is bővítést tervezett korábban, ám ez egyelőre akadályokba ütközik. Az autógyártó helyi szakszervezete beleegyezett a kapacitás 600 ezerre növelésében, ám a bővítés mennyiséggel összefüggő termelési rendszerrel kapcsolatos tárgyalások patthelyzetet teremtettek. Az események fényében a gyárban egyelőre biztosan nem kezdődhetnek meg a bővítés előkészületei.

A kínai üzemekkel ellentétben a hazai Hyundai gyárak nem termelnek teljes kapacitással. „Gyáraink a hét minden napján 24 órában termelnek azért, hogy az egyre növekvő keresletet ki tudjuk elégíteni, hiszen az év első negyedében 40 százalékkal nőttek az eladások, miközben a termelés ezt nem tudta lekövetni.” – mondta a Beijing-Hyundai Motor egyik magas rangú tisztviselője. „Vállalatunk minden részegységében, a termeléstől az értékesítésig mindenki megfeszített munkarendben dolgozik azon, hogy idén először egy milliónál több autót adhassunk el.” – tette hozzá a vezető.  

Forrás: vip.mk.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei