Kipróbálták a legújabb Hyundai i20 WRC-t


Az elmúlt hónapok intenzív előkészületei után a Hyundai Motorsport bemutatta az i20 WRC első versenyre kész tesztpéldányát.

A legújabb fejlesztésekkel felvértezett i20 WRC megtette első próbaköreit a Hyundai Motorsport alzenaui tesztpályáján, amelynek során a csapat technikai részlege nem találkozott jelentősebb problémákkal. Mostantól a sportrészleg fokozott ütemtervvel készül fel a Nemzetközi Automobil Szövetség WRC bajnokságának 2014-es szezonjára.   


Az 550 kilométeres, három napos tesztidőszakot követően kezdetét vette az autó teljes körű tesztelése, amelynek során az autó különböző beállításait próbálták ki, így ezek értékes adatokat szolgáltattak a Hyundai Motorsport mérnöki gárdájának. Miközben az autó teljesítményének minden paraméterét felmérték, a legfontosabb visszajelzéseket az i20 WRC 1,6 literes turbómotorjától várták.  


„Az autó immár a pályán van és el kell ismerjem, számomra nagyon nagy élmény először látni az i20 WRC legfrissebb fejlesztését.” – mondta Michel Nandan csapatfőnök. „Még elég kemény tesztidőszak álll előttünk ebben az évben. Időbe fog telni, amíg Európa különböző részein, eltérő terepeken kiértékelhetjük az i20 WRC képességeit, amely körülmények között helyt kell állnia az autónak a jövő évi versenyeken.”    

Azért, hogy a Hyundai ott lehessen a 2014 januárjában megrendezésre kerülő Monte-Carlo ralin, a Hyundai Motorsport egy nagyon szoros ütemtervvel készíti fel az autót a megmérettetésekre. „Az első tesztek eredményei egyértelműen pozitívak.” – mondja Nandan. „Rengeteg hasznos visszajelzést kaptunk, amelyek előrébb visznek bennünket a fejlesztéseinkben.”

A Hyundai i20 WRC modellt a Hyundai koreai Namyang fejlesztőközpontjában tervezték, amelyet azonban a németországi Alzenauban, a Hyundai Motorsport szakemberei készítenek fel a jövő évi autóversenyekre.

Forrás: cision.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei