Első képeken a következő Hyundai i20


A Hyundai az új i10 bemutatását követően eggyel nagyobb kategóriában is megújulásra készül, a mérnökök már az i20 következő nemzedékét tesztelik.

A Hyundai i20 a vállalat megújult stílusirányzatának egyik első termékeként mutatkozott be még 2008-ban, a Párizsi Autószalonon. Azóta rengeteg piacon igen népszerű modellé vált, amelyhez hozzájárult lenyűgöző megjelenése, remek funkcionalitása és takarékos motorjainak teljesítménye. Az autó tavaly komoly ráncfelvarráson esett át, amelynek során a formatervezők a Hyundai időközben általánossá tett folyékony szobrászat stílusirányzatához igazították a kisautót.

Az időközben ötödik modellévébe lépett i20 azonban hamarosan megérik a cserére, ezért a Hyundai mérnökei már gőzerővel dolgoznak a modell új generációján, amelyet nemrég sikerült lencsevégre kapni Dél-Koreában.  


A Hyundai koreai fejlesztőközpontjából egy egész flottányi előszériás modell gurult ki, köztük az új i10, az új Genesis, valamint az új i20 prototípusai. Ezek közül első pillantásra nehéz ugyan beazonosítani az új i20-at, mivel a vastag álca alatt szinte ugyanúgy fest, mint a kisebb i10, ám az első kialakítás arányai és a nagyobb C oszlop elárulja az autót. 

A kémfotókat vizsgálva úgy tűnik, minden bizonnyal formai elemeiben is sokat örököl majd az új modell az i10-től, hiszen oldalról nagyon hasonló a két autó. ám az új i20 természetesen alacsonyabb, szélesebb és hosszabb is, mint az i10 és a tesztautó ezen paraméterei egyértelműen felülmúlják a jelenlegi i20 generációét is. Az új i20 felszereltsége még gazdagabb lehet, mint a mostanié, amelyben már így is olyan tételek találhatóak meg, mint a parkolókamera, esőérzékelő, automata világítás, stb.


Az új i20 a jelenlegi generáció padlólemezére épül majd, így könnyen elképzelhető, hogy annak motorválasztéka is tovább szolgál az új modellben is. Az azonban biztosnak látszik, hogy az új i20 motorjait egy kicsit továbbfejlesztik a még nagyobb teljesítmény és még gazdaságosabb üzem reményében. A kisautó futóművét pedig már a Nürburgringen tesztelhetik, így még jobb vezethetőséget kínálhat a 2014-ben, esetleg csak 2015-ben érkező vadonatúj i20.

Forrás: autogadget46.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei