Versenypályára lép a Veloster



A Hyundai Motor Deutchland egy szériaközeli, átalakított Veloster Turboval vesz részt a Nürburgringen megrendezésre kerülő 24 órás versenyen.

Még mielőtt a gyári i20 2014-ben versenybe szállna a WRC-ben, a koreai autógyártó egy másik modellje is színre lép a versenysport világában, hiszen a Hyundai németországi importőre egy Veloster Turboval álltrajthoz a pünkösdi hétvégén megtartandó 24 órás viadalon, amelyet a híres Nürburgringen rendeznek meg.   


„A ’Zöld Pokolban’ bizonyíthatjuk egyrészt a márka technikai színvonalát, másrészt pedig modelljeink megbízhatóságát, amelyhez a 24 órás verseny tökéletes alapot biztosít.” – mondta Marcus Schrick, a Hyundai Motor Deutchland vezetője. A versenyen való részvétel célja elsősorban a tapasztalatgyűjtés, amelyek eredményeit a további, hasonló projektek fejlesztésekor hasznosíthatják.


A 24 órás versenyre idén több mint 200 ezer látogatót várnak, akik 179 autó küzdelmét követhetik figyelemmel. A statisztikák alapján a kiesési arány kereken 30 százalékra tehető. Ebbe a mezőnybe érkezik a Veloster Turbo, amelynek teljesítménye az átalakításoknak köszönhetően a gyári 186 lóerőről 230 lóerőre növekedett. A német Schumann Motorsport által megépített Veloster így akár 230 km/h-val is képes száguldani a versenypályán.


Természetesen a motor átalakítása mellett a versenykövetelményeknek megfelelően került átalakításra az utastér, amelyben a versenyülés mellett egy bukócső is helyet kapott, de nem hagyták érintetlenül a futóművet, felfüggesztéseket sem.

Forrás: motorsport-magazin.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei