Újabb Év Autója díjat kapott a Hyundai HB20


A Hyundai HB20 modellt a neves brazil szaklap, a Carro idei éves díjkiosztóján a szubkompakt kategória legjobbjának választotta meg.

Tavaly novemberben ugyanez a modell már elnyert egy Év Autója díjat Brazília másik vezető autós szaklapja, az Autoesporte jóvoltából, ahol olyan nagy vetélytársakat utasított maga mögé, mint a Citroen C3 és a Chevrolet Sonic. Emellett a HB20 decemberben bekerült a brazil Car and Driver és az Auto Press tíz legjobb autói közé, valamint januárban elnyerte a Motor Show Év Szenzációja díját is.


A Hyundai Motor szerint a Carro Magazin mostani díját is beleszámítva összesen öt díjat ilyen rövid időn belül még egyetlen modelljüknek sem sikerült megkapnia, így ez fordulópont a márka történetében. Mivel ráadásul a Carro magazin a korábbi díjaktól eltérően nem szakújságírók szavazatai, hanem az olvasók által került odaítélésre, így ez utóbbi díj még inkább azt jelenti, hogy a Hyundai valóban olyan autót kínál, amely kielégíti vásárlóinak igényeit.   

A HB20 modellt tavaly októberben, vagyis a gyártás megkezdésének hónapjában 5 310 példányban kelt el Brazíliában. Ezt követően novemberben 7 277, decemberben 9 469 autó talált gazdára, míg idén februárban 10 200 eladott autóval a modell a negyedik helyen végzett a Volkswagen Gol, a Fiat Palio és a Fiat Uno mögött a brazil kisautópiacon.

Forrás: english.hankyung.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei