Még biztonságosabbá vált a Hyundai i30



A Hyundai a modellfrissítések között is folyamatosan dolgozik autóinak továbbfejlesztésén, amelynek eredményeképpen a Hyundai i30 még hamarabb állhat meg.

A Hyundai mérnökei egy új, nagyobb teljesítményű fékberendezést építenek be mostantól az új i30 modellcsalád tagjaiba. A 20 milliméterrel 300 milliméterre növelt első féktárcsáknak és az alapáron kínált, áthangolt blokkolásgátló rendszernek köszönhetően érezhetően nagyobb lassulást ér el az autó.

A teszteredmények szerint ugyanis az i30 modellnek 100 km/h sebességről a teljes megállásig pontosan 70 centiméterrel rövidebb fékút szükséges. Ezen túlmenően a stabilitás is javult, hiszen meleg fékekkel a fékberendezés reakcióideje fél méterrel rövidült. Az új rendszer az összes 1,6 literes motorral felszerelt modellen megtalálható lesz a továbbiakban, vagyis a 120-135 lóerős benzinesek és a 110-128 lóerős dízelmotorok is megkapják.


Németországban új felszereltségi szintek is kapcsolódnak az újításhoz: az ötajtós és kombi karosszériával rendelhető Style modellek, illetve a Coupe Design változatai gyárilag 16, vagy 17 collos alufelnikkel gördülnek le a futószalagról.

A csehországi Nosovicében előállított i30 28 790 darabos tavalyi eladásával a Hyundai legkelendőbb modellje Németországban. Ezt elsősorban alacsony vételárának és üzemeltetési költségeinek köszönheti, amelyhez az ötéves, kilométerkorlát nélküli garancia és az alacsony lízingköltségek is nagymértékben hozzájárulnak.  

Forrás: hyundai-presselounge.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei