Majdnem kész a Hyundai törökországi fejlesztése



A Hyundai Motor Company bejelentette, hogy hamarosan elkészül török üzemének bővítése, amelynek évi 200 ezer darabosra emelt gyártókapacitása kész fogadni az új i10 modellt.

A török Hyundai Assan Otomotiv Sanayi (HAOS) üzemben 609 millió dolláros befektetéssel egy évvel annak bejelentése után készültek el, amelynek révén hamarosan elkészül a préselőüzem, a hegesztőüzem és az összeszerelő üzem bővítése. A gyors ütemnek köszönhetően az európai és a török piacokra szánt új i10 modellek sorozatgyártását már szeptemberben megkezdheti a kibővített gyár.



„A 2013-as év egy nagy mérföldkő a HAOS életében.” – mondta Won-shin Chang, a Hyundai Assan elnök-vezérigazgatója „Ebben az évben az eddigi törökországi beruházások összértékénél is nagyobb befektetésnek köszönhetően a termelési kapacitásunk 200 ezer darabra növekedhet. Bízunk abban, hogy a bővítésnek köszönhetően új munkahelyek létrehozásával és exporttevékenységünk révén jelentős mértékben hozzájárulhatunk Törökország gazdaságához.”


A préselő-, és hegesztőüzemhez további részeket építettek az új i10 fogadásához, valamint az autók karosszériájának hegesztése immár teljesen automatikusan, robotokkal zajlik. Az összeszerelő üzem méretét megduplázták, amelyen túl kialakítottak egy tesztrészleget is.  

A Hyundai Motor fejlesztéséhez kapcsolódva több koreai beszállító vállalat is beruházásokat végzett Törökországban, így a 30-ra emelkedett számú beszállítói hálózat már az új i10 termelésének előkészítésében is részt vehetett. A beruházások révén csak a HAOS-nál 775, míg a beszállítóknál további 2 700 új munkalehetőséget teremtettek. Ezek közül nagyjából ezren már alkalmazásban állnak, míg a többieket a jövő év végéig veszik fel a munkáltatók. A beruházás végeztével a HAOS és beszállítói kapcsolatai összesen 6 300 főt alkalmaznak majd.  

A 2010-ben bevezetett i20 mellé érkező új i10 modellel a Hyundai Assan a koreai autógyártó európai kisautó-bázisává válik. Az itt elkészült autókat 30, főként európai országba exportálják, amelynek száma jövőre elérheti a 160 ezret, míg 2015-ben a 180 ezret.


Forrás: cision.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei