Az Év Cégautója második alkalommal is a Hyundai i40



A legjobb importautóként immáron második alkalommal kapta meg az Év Cégautója kitüntető címet a Hyundai i40 modellje.

A német Firmenauto (Cégautó) szaklap április 15 és 17. között az Europapark Rust területén megtartott összehasonlító tesztjében 270 flottakezelő összesen 62 különböző modellt vett górcső alá. A zsűri elsősorban a középkategóriás kombik gazdasági mutatószámait vizsgálta a próbák során és az adatok alapján. A főképp a flottakezelők számára lényeges Teljes üzemeltetési költségek (Total Cost of Ownership – TCO) mellett a menetdinamika és a komfort is befolyásolták a tesztelők végső értékelését. Az így kialakult végeredményt az esemény zárónapján, 17-én este 250 autóipari és flottakezelési vezető részvételével megtartott ünnepség keretében jelentették be és díjazták a nyerteseket.       


Egy héten belül az Év Cégautója már a második elismerés a Hyundai i40 modellje számára, miután az Auto Straßenverkehr is díjazta a modell remek képességeit. Az i40 kiváló minőségét megerősíti az EuroNCAP által elvégzett törésteszt 5 csillagos eredménye is, valamint a modell stabil és hatékony karosszériastruktúrája miatt kiérdemelt 2011-es EuroCarBody formatervezési díj csakúgy, mint a Focus online magazin 2016-os maradványérték-bajnokságán elért első helyezése.  


Az i40 kombi Németországban három felszereltségben négyféle motorral 23 540 eurós bruttó indulóáron vásárolható meg. Gazdaságossági tekintetben a az i40 kategóriatársai előtt jár, hiszen az 1,7 CRDi blue változat 116 lóerős, ISG motorleállító rendszerrel felszerelt változata akár 4,3 liter gázolajjal is beéri 100 kilométeren. A sokat utazók számára ideális Business csomag pedig további komfortról gondoskodik. Az i40 kombi csomagterének 553 literes alap-, illetve 1719 literes maximális befogadóképessége pedig a kategória egyik legtágasabb képviselőjévé teszi az autót.  

Forrás: hyundai-presselounge.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei