A Mobisnál készülnek a környezetbarát autók alkotóelemei



A Hyundai csoporthoz tartozó, alkatrészeket forgalmazó Mobis vállalat bejelentette, hogy megkezdte a hibrid és elektromos járművekhez kapcsolódó alkatrészek gyártását.

A Hyundai Mobis vállalat immár környezetbarát hibrid, elektromos, valamint üzemanyagcellás járművek gyártásához szükséges alkatrészeket is előállít, amellyel komoly előnyre tehet szert a világpiacon ezen a területen.

A Hyundai Motor Grouphoz tartozó Hyundai Mobis szerint a Szöultól 150 kilométerre fekvő Chungju városában felépült, 26 ezer négyzetméteres ultramodern gyárban évente mintegy 160 ezer főelem készülhet a jövőben.   


A vállalat azt is közölte, hogy az új gyáregységben elektromotorok, elektromos hajtásláncok, üzemanyag-feldolgozó rendszerek és akkumulátor modulok mellett lítium akkumulátorok készülnek majd. A vállalat azt is hozzátette, közleményében, hogy a világon elsőként kezdték meg a hidrogénnel működő üzemanyagcellás járművek kulcsfontosságú alkatrészeinek sorozatgyártását.

„A létfontosságú elemek sorozatgyártásának beindításával a világ figyelme ránk szegeződik, amely főképp annak köszönhető, hogy a világ vezető autógyártói a mai napig nem tudták sikeresen beindítani saját üzemanyagcellás járműveik sorozatgyártását.” – mondta Lee Bong-hwan, a Mobis kutató-fejlesztő részlegének vezetője.  


A Hyundai Motor Company, Dél-Korea legnagyobb autógyártója, a Hyundai Motor Group zászlóshajójaként a világon elsőként kezdte meg az ix35 üzemanyagcellás változatának futószalagon történő sorozatgyártását, amelyhez természetesen a Mobis szállítja a főbb alkatrészeket. Az ix35 üzemanyagcellás változatából a tervek szerint 2015-ig ezer darab készül, főképp az európai flottavásárlók részére.

Forrás: steelguru.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei