i10 előzetes a török ifjúsági focivébén



A Törökországban megrendezendő FIFA U20 világbajnokság alkalmából a Hyundai megmutatja az új Hyundai i10 kisautót. 

A 400 millió eurós beruházással duplájára növelt kapacitású török Hyundai üzemben az eddigi modellek mellett beindult az új i10 próbagyártása is, így a Hyundai számára az Izmit városában található gyár immár a koreai autógyártó kisautóinak európai ellátó-bázisává lépett elő.


Habár az új modell csak több, mint három hónap múlva, a szeptember 14-én megnyíló Frankfurti Autókiállításon tartja világpremierjét, a nagy érdeklődésre való tekintettel a Hyundai egy különleges meglepetéssel készül. A Hyundai Assan igazgatója, Umit Karaarslan bejelentette, hogy június 21. és július 13. között Törökországban megrendezésre kerülő FIFA U-20 ifjúsági labdarúgó világbajnokság alkalmából fellebbentik a fátylat a várva várt kisautóról. 

„A Hyundai a FIFA rendezvényeinek, így az U-20 világbajnokság egyik fő támogatója. Az idei mérkőzéseket Törökországban tartják, amely rendkívül fontos esemény a gyártó életében is. Mivel első alkalommal veszünk részt ilyen jellegű eseményen, A Hyundai Assan úgy döntött, hogy a kiválasztottak számára megmutatja az új modellt.” – mondta Karaarslan.


Elmondta továbbá, hogy az új gyáregység 215 ezer darabos bővített kapacitásából 90 ezer darab új i10, illetve 125 ezer i20 gyártását tervezik. A 3 és 5 ajtós változatban egyaránt készülő új i10 alapváltozata egy 1,0 literes, háromhengeres benzinmotor lesz, de választható lesz hozzá a nagyobb 1,2 literes egység is, amelyeket egy új dízelmotor is kiegészít majd. Később további motorok is megjelennek az i10 kínálatában. 

Az új modell megjelenését követően Karaarslan szerint elindul egy új négyajtós, lépcsőshátú modell gyártásának előkészítése is. „Az új szedán az A kategóriás i10 és a B kategóriás i20 közé ékelődik majd. Oroszország limuzin-paradicsom, amely földrajzilag közel van hozzánk, ez pedig hatalmas lehetőséget kínál számunkra. Az i10-re épülő új limuzinból mintegy 50 ezer darab gyártását tervezzük.” – árulta el az igazgató.

Forrás: radikal.com.tr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei