A Hyundai levédette a HB20 formáját Kínában



A Hyundai a HB20 brazil piaci bevezetésekor arról beszélt, a modellt kifejezetten a helyi vásárlók igényei szerint alakították ki. Most úgy tűnik, a kisautó nemzetközi karrierbe kezdhet.

A Hyundai HB20 modelljének neve is arra utal (HB = Hyundai Brasil), hogy a Hyundai a brazil igényekhez igazítva fejlesztette ki a jelenlegi i20 modell padlólemezére épített új kisautóját. A legfrissebb hírek szerint azonban a dél-koreai autógyártó fontolgatja a modell bevezetését a kínai piacra, amely a világ egyik legnagyobb autópiacává nőtte ki magát az elmúlt években.


Erre utal, hogy kiszivárgott a HB20 modell tervrajza, amelyet a kínai szabadalmi hivatalhoz nyújtott be a vállalat. Ezek alapján elmondható, hogy a kisautó kínai változata semmilyen látható változtatást nem hordoz a brazil modellhez képest, így könnyen elképzelhető, hogy hamarosan be is mutatkozhat a Hyundai ottani kínálatában.


A HB20 gyakorlatilag az eddig ismert i20 kisautó átdolgozott változata, amely költséghatékonyabb anyagok felhasználásával megfizethetőbbé válhatott a brazil vásárlók számára, mint a korábban kínált modellek. Egyelőre a modellt kizárólag a Hyundai vadonatúj brazil üzemében készítik, ám amennyiben bevezetik Kínában, az átnevezett modellt a Beijing-Hyundai közös vállalat új, immár harmadik üzemében is előállíthatják majd.

A HB20 Brazíliában kétféle, 1,0 és 1,6 literes, etanollal is működő erőforrásokkal kapható. Egyelőre kérdéses, hogy a kisautó kínai változata milyen motorokkal lesz kapható.


Kína mellett India is a világ egyik legnagyobb, hatalmas potenciállal rendelkező autópiaca, ám nem valószínű, hogy a Hyundai itt is bevezetné az új modellt. A koreai autógyártó indiai kínálatában a Santro Xing (Atos Prime) és a jelenlegi i10 mellett hamarosan megjelenik a vadonatúj i10 generáció is, amely méretében, kifinomultságában közelíteni fog az i20 modellhez. Ennek alapján nincs sok helye még egy kisautónak ebben a szegmensben.  

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei