Veracruz helyett Maxcruz



A Hyundai Motor megkezdte nagyméretű szabadidő-autójának dél-koreai forgalmazását, amely a Maxcruz névre hallgat.

A Hyundai bemutatta az új generációs Santa Fe hosszabb tengelytávú változatát Dél-Koreában, amelyet a helyi piacon Maxcruz névre kereszteltek el. A típusnév ismerősen cseng, hiszen a modell feladata feledtetni a koreai cég Veracruz modelljét, amelyből jóval kevesebbet értékesítettek, mint azt remélték, ám a koreai piacon jól fogyhatott, hiszen az új modell elnevezése utal elődjére. A Hyundai marketingesei természetesen kerülik az összecsengő nevek hangsúlyozását, szerintük az elnevezés a „Maximum” és a „Cruise” nevek összeolvadásával született meg.


A Maxcruz megjelenése nem tér el jelentősen az Egyesült Államokban, illetve nemrég Európában bemutatott Santa Fe modellektől, így az autó méretei sem különböznek azoktól: teljes hossza 4915 mm, szélessége 1885 mm, magassága pedig 1690 mm, amely biztosítja, hogy az autó a Hyundai legnagyobb ilyen jellegű autójává léphessen elő.  


A Maxcruz hat- vagy hétüléses kivitelben rendelhető, előbbi esetben a második sorban két „főnöki” székben helyet foglalók a 2800 mm-esre növelt tengelytávnak köszönhetően maximális kényelemben élvezhetik az utazást, közérzetüket pedig a háromzónás automata klímaberendezés és a harmadik sorban elhelyezett légbefúvók növelhetik.  
  

A terepjáró mozgatását egy 2,2 literes, 200 lóerős CRDi dízelmotorra bízták, amelynek átlagfogyasztása elsőkerék-meghajtással 8,4 liter/100 km, országúton 7,2 liter/100 km, míg városban 9,4 liter/100 km. A biztonságról fejlett kanyarstabilizáló elektronika gondoskodik, miközben a vezető háromféle kormányrásegítési erő közül választhatja ki a neki éppen megfelelőt.


A Maxcruz felszereltségéhez hozzátartozik a keréknyomás-ellenőrző rendszer, a LED nappali menetfények, járműstabilitás-kontroll (VDC), elektromosan záródó csomagtér-ajtó, panoráma napfénytető, valamint a kormányfűtés és az elektromos parkolófék is. Ezen felül 220 voltos inverter található a hatalmas csomagtérben, amelyre a háztartási eszközök csatlakoztathatóak.


A prémiumautóhoz prémium szolgáltatások is járnak, amelynek keretében a jármű 5 éves koráig évente ingyenesen végrehajtják az olajcserét (olaj- és levegőszűrővel együtt), valamint ezen időszakon belül négy alkalommal kicserélik a pollenszűrőt is.


Ezenkívül minden Maxcruz tulajdonos – az Equus és Genesis tulajdonosokkal együtt – különleges bőr kulcstartót kap, amelynek prémium minősége megfelel a vásárlók elvárásainak.

Forrás: blog.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei