Minden eddiginél jobb április Amerikában



A Hyundai Motor America a tavaly áprilisi eredményénél 2 százalékkal jobban teljesített, így összesen 63.315 darabot értékesítettek a vállalat egyik legnagyobb piacán.

„Az április mindig is egy olyan átmeneti hónap volt, amely növekedésével mutatja a kereslet élénkülését és örömünkre szolgál, hogy az iparággal együtt díjnyertes modellpalettánknak köszönhetően a Hyundai is növekedni tudott.” – mondta Dave Zuchowski értékesítési vezető. „Az év első négy hónapja során a HMA minden eddigi eredményét felülmúlta, amely a bíztató gazdasági előrejelzésekkel, modelljeink könnyebb elérhetőségével az év egyik legerősebb értékesítési időszakát vetíti elénk, így újabb rekordokra számíthatunk az első félév során.” – tette hozzá.   

Az értékesítési eredményekben továbbra is kimagasló az Elantra eredménye, amelyből 24 445 darabbal 45 százalékkal több kelt el, mint tavaly áprilisban és 29 százalékkal több, mint tavaly április végéig. A vadonatúj Santa Fe modellből 10 százalékkal több, összesen 6 940 darabot értékesítettek, amely 10 százalékkal haladja meg a tavaly áprilisi, 27 százalékkal pedig az év első négy hónapjának eladási darabszámát.


„Miközben sikerült elegendő mennyiséget biztosítanunk az Azera, Elantra, a Santa Fe és a Sonata modelljeinkből, utóbbi Amerikában gyártott modellünk készletértékét továbbra is a legalacsonyabb szinten tudtuk tartani és továbbra is igyekszünk kielégíteni a legkeresettebb modellünk iránt mutatkozó igényeket.” – mondta John Krafcik, a Hyundai Motor America elnök-vezérigazgatója. „Jelenleg a megújult Sonata Hybrid modellünkre fordítjuk figyelmünket, ahol a további termelési kapacitásnak, a modell akkumulátoraira vonatkozó piacvezető élettartam-garanciának és a felfokozott fogyasztói érdeklődésnek is köszönhetően sikerült a tavalyi időszakhoz képest 40 százalékos eladási többletet elérnünk.” – tette hozzá Krafcik.  

A Genesis és az Equus készletei a modellváltás miatt rendkívül szűkösek voltak, amely azonban májusban a 2014-es új Equus érkezésével megszűnni látszanak.

A flottavásárlások aránya az év eddigi időszakában és áprilisban is 16 százalékos volt, amely az iparág legalacsonyabb értéke. A Hyundai minősített használt autóiból rekordszámú 6 218 autó talált gazdára, amely 33 százalékkal magasabb a tavaly áprilisi adatnál.  



Az értékesítés mellett termelés is rekordszintre emelkedett áprilisban, hiszen az Alabamában működő Hyundai gyár immár három műszakos termelése felfutóban van annak érdekében, hogy meg tudjon felelni a keresleti igényeknek.

A gyártóüzemet összesen 37 372 jármű hagyta el áprilisban, amely 172 darabbal haladja meg a tavaly októberben, a harmadik műszak beindítása és a non-stop munkarend bevezetése után felállított eddigi rekordot.

Az üzem 24 napot működött áprilisban, amelyben két szombat is volt, ám májusra 25 munkanapot terveztek be, így nagyon könnyen elképzelhető, hogy a 2005. óta működő gyárban ebben a hónapban további rekordok dőlnek majd meg. 

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei