Díjat érdemelt a Hyundai üzemanyagcellás technológiája



A londoni Royal Automobile Club nemrég megtartott rendezvényén a Hyundai Technológiai Díjat kapott az angol Fleet World magazintól.

A Renault Zoe elektromos kisautóval közösen kiérdemelt díj annak elismerése, hogy a Hyundai szándékai szerint 2015-től sorozatban kívánja gyártani az ix35 üzemanyagcellás változatát.

„Néhány évvel ezelőtt még úgy tűnt, hogy a hidrogén járművek elterjedése még évtizedeket várat magára.” – mondja Steve Moody, a Fleet World magazin szerkesztője. „Ám a Hyundai elkötelezettsége valóban egyre közelebb visz bennünket a megvalósításhoz. A vállalat károsanyag-kibocsátás nélküli autógyártásba vetett hite megérdemli ezt az elismerést.”

„Megtiszteltetés a Hyundai számára, hogy a Fleet World szakmai zsűrije elismerte a vállalat erőfeszítéseit.” – mondja Martin Wilson, a Hyundai Motor UK flottaágazatának vezetője. „A vállalat a fenntartható mobilitás egyik vezetőjévé kíván válni és itt nemcsak a jövőről beszélhetünk, hiszen már jelenleg is gyártjuk az ix35 Fuel Cell modellt.”


A Hyundai 2015-ig ezer darab hidrogén-meghajtású ix35 Fuel Cellt kíván értékesíteni közületi és magánvásárlók részére, amelyet 2015 után évi 15 ezer darabra kívánnak növelni. A Hyundai nemrég csatlakozott a London Hidrogén Társuláshoz is, amelyben szakértő segítséget nyújthat a hidrogén üzemanyaghoz kapcsolódó infrastruktúra kialakításában.   

A Fleet World évente díjazza azokat az autógyártókat, szolgáltatókat és magánszemélyeket, akik a zsűri szerint a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtották saját szakterületükön.

Forrás: hyundaipressoffice.co.uk

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei