Az Elantra legyőzte a Corollát



Az Egyesült Államok áprilisi értékesítési adatai alapján a Honda Civic és a Hyundai Elantra voltak a kompakt kategória sztárjai.

A Honda Civic toronymagasan, 26 453 darabbal vezeti a kategóriát, amely 8,3 százalékkal magasabb, mint a tavaly áprilisi adat, azonban az év első négy hónapját tekintve 2,8 százalékkal marad el a tavalyi időszakhoz képest.  

A második helyre futott be a Hyundai Elantra modellcsaládja, amely a négyajtós mellett 2 ajtós kupéként és 5 ajtósként is kapható. Az Elantrákból összesen 24 445 darab kelt el áprilisban, amely közel másfélszerese a tavalyi eladási eredménynek.   

A korábban piacvezető Toyota Corolla csupán a harmadik helyen végzett 24.273 darabos értékesítési eredményével. Ez az áprilisi adatokat figyelembe véve 2,1 százalékos csökkenés, ám ezzel együtt a teljes idei évet figyelembe véve még így is 12,1 százalékos növekedés a tavalyi év első négy hónapjához képest.  

A dobogósokat 22 557 darabbal a Ford Focus, majd 22 032 darabbal a Chevrolet Cruze, illetve 13 078 darabjával a Volkswagen Jetta jóval lemaradva követi.

Forrás: hyundai-blog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei