A Hyundai Santa Fe modellé az egyik legszebb beltér



A 2013-as Hyundai Santa Fe Sport elegáns és funkcionális belső kialakítása miatt idén bekerült a WardsAuto tíz legszebb belterű autói közé azután, hogy tavaly az Accent és az Azera is szerepelt ezen a listán.

„A legújabb Santa Fe Sport modellben megtalálható a közepes méretű családi hobbiterepjárók minden lényeges eleme: jól kialakított, ízlésesen berendezett és előkelő megjelenése ellenére megfizethető.” – mondta Tom Murphy, a WardsAuto főszerkesztője. „A Hyundai manapság következetesen kiváló belső megjelenést ad modelljeinek a folyékony szobrászat formanyelvnek köszönhetően.” – tette hozzá.  

A WardsAuto szakemberei idén február óta tanulmányozták azon új, vagy átalakított belső kialakítással rendelkező 46 modellt, amelyekből azután kiválasztották a 10 győztest. A kiválasztás folyamata hasonló a WardsAuto 10 Legjobb Motor kiválasztásához, ahol a szerkesztők a Detroit környéki mindennapi használat alapján értékelik az autókat.


„A vadonatúj Santa Fe Sport kényelmes, funkcionális és modern belső kialakítást kínál az ügyfelek számára.” – mondta Christopher Chapman, a Hyundai észak-amerikai formatervező-központjának vezető tervezője. „A tervezés középpontjában a családok álltak, így a belső térben minőségi anyagok, intuitív kezelőszervek és tágas elrendezés kielégíti a mai aktívan élő családok különböző igényeit.” – teszi hozzá Chapman.

„A középen szoborszerűen elhelyezett szellőzők folyékonyra tervezett kialakítása meghatározza a teljes műszerfalat. „ – teszi hozzá Christopher Zarlenga, a Santa Fe belső kialakításáért felelős formatervező. „A színek szintén jelentősen meghatározzák a kialakítást, amelyet a műszerfal középről az ajtók felé induló szárnyalakja is hangsúlyoz.”


A kiválasztási folyamat részeként a szerkesztők nagy hangsúlyt fektetnek az összeszerelési minőségre, az illesztések pontosságára, sőt, még a könyöklők varratának egyenletességére is. ezenkívül beülési próbákat végeznek a hátsó ülésekre, illetve a nagyobb terepjárók harmadik üléssorába is azért, hogy megtapasztalják, mennyire kényelmes az azokhoz bejutás kényelme, valamint az ottani fejtér, lábtér nagysága a mindennapi használat során. A másik fontos tényező a vezetői információ, vagyis ellenőrzik a bluetooth kihangosítók kialakítását, integrálását saját mobiltelefonjaik csatlakoztatásával és tapasztalatokat gyűjtenek a hangvezérlsé funkcionalitásáról.

Az új Santa Fe Sport belső kialakítása a folyékony szobrászat jegyében fogant, így nagyfokú kényelmet és funkcionalitást kínál. Az összesen nyolc irányban elektromosan állítható vezetőülés mellett a fűthető hátsó ülések 40:20:40 arányban dönthetőek le, így minden utas számára könnyen kezelhetőek, kényelmesek az ülések. Az üléshuzat emellett igen ellenálló, antisztatikus és szagmentes anyagból készült, amely biztosítja a hosszú élettartamot és könnyű kezelhetőséget. Figyelmet érdemelnek még olyan részletek, mint amilyen a panoráma napfénytető gondos kialakítása, amely természetes napfényt enged az utastérbe, vagy a nyomógombos indítás, az LCD kijelző, a fűtött kormánykerék, valamint a sínen előrecsúszó hátsó ülés.

A 2013-as győzteseket a WardsAuto rendezvényén, a michigani Dearbornban található Henry Hotelben május 22-én megrendezendő konferencián díjazzák.

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei