A Hyundai Motor jövőbeli mobilitási víziója




A Hyundai Motor bemutatta azokat az előremutató személyszállító koncepciókat, amelyeket a zsúfolt városok lakói használhatnak a jövőben egyéni mobilitásuk fenntartásához.

A prototípusokat a Hyundai vállalat koreai kutatás-fejlesztési részlegének munkatársai dolgozták ki egy belső „IDEA fesztivál” keretei között, amelyet immáron harmadik éve rendeznek meg annak érdekében, hogy ezzel segítsék és fejlesszék a csapat kreativitását, a jövőre vonatkozó friss ötletek kerüljenek felszínre ezáltal. Minden évben van egy fő téma, ám nincs semmilyen megkötés az ötletek megvalósításához, így a résztvevők valóban megmutathatják, hogy új gondolkodásmódjukkal új ötletek, új lehetőségek nyílnak meg előttük.


A Hyundai mérnökei maguk mutatják be az elkészült alkotásokat, amelyeket a kreativitás, a technológia, az élvezet és a megadott témához kapcsolódás alapján értékelnek. Az első forduló győztesei a második körben egy bemutató versenyen küzdenek meg, akiknek mintegy fele jut be a fináléba. A győztes ötleteket ezután megépítik és a fesztivál egy napján Dél-Koreában bemutatják a nagyközönségnek. A 2012-es IDEA fesztiválon számos munka közül a legsikeresebb az E4U „tojás” koncepció bizonyult, amely meg is nyerte a versenyt.


A Hyundai Motor Company jelenleg a 2013-as IDEA fesztivál előkészítésén dolgozik, amelynek tagjai áprilisban mutatták be munkáikat. A téma idén a „Kutatás-fejlesztés a vásárlókért” elnevezést kapta, amely arra irányul, hogyan képes a részleg a jövő vásárlói igényeit kielégíteni. Ezzel tükrözik a márka jelenlegi stratégiáját, amelyben olyan márkává kívánják fejleszteni a Hyundait, amely különleges élményt nyújt vásárlói számára. A verseny nyertes csapataniak munkáit megépítik és a prototípusokat szeptemberben mutatják be a nagyközönségnek.


A tavalyi verseny fináléjában a guruló tojás mellett egy multirotoros repülő autó, egy pótkerekes elektromos bicikli, egy hordozható és átalakítható jármű és egy széllel meghajtott jármű is a díjazottak közé került. 


Forrás: cision.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei