A Hyundai az Év Exportőre Indiában


A Hyundai Motor India Limited (HMIL) vállalat kapta az Év Exportőre díjat a nagyvállalatok közötti 2011-2012 évi teljesítményéért.

Az Év Exportőrének járó díjat szeptember végén Kerala Shri P. K. Kunhalikutty, az Ipari és Információs Technológia minisztere adta át a HMIL vezetőségének az indiai Trivandrumban megrendezett ünnepségen.

A HMIL 1999-ben kezdte meg az Indiában gyártott autóinak kivitelét és az export 2010 februárjában érte el az egymillió darabot, amellyel kiérdemelte India „leggyorsabb” személyautó gyártója címet, hiszen rekordidő alatt érte el ezt a teljesítményt. 

A Hyundai Motor India 2004 óta az ország legnagyobb személyautó exportőre, 48 százalékos vezető piaci részesedésével nagymértékben hozzájárul az indiai autóiparhoz. Az autógyártó 2012-ben 250 005 darab új járművet értékesített különböző külföldi piacokra, amelyek között Latin Amerika, a Közel-Kelet, az Európai Unió és Afrika országai is megtalálhatóak.     


„Nagy megtiszteltetés számunkra és örömmel vesszük át ezt a rangos díjat, amely méltóképpen megmutatja és szimbolizálja a Hyundai világméretű sikerességét.” – mondta B. S. Seo, a HMIL ügyvezetője. „Ebből az alkalomból szeretném megköszönni minden ügyfelünknek és partnerünknek a bizalmát és támogatását, amely segített elérni ezt a mérföldkövet.” – tette hozzá.   

A Hyundai indiai leányvállalata fontos részét képezi a Hyundai Motor globális exportbázisainak. A HMIL jelenleg az EU, Afrika, a Közel-Kelet, Latin Amerika, Ausztrália és a Csendes óceáni térség mintegy 125 országba exportálja termékeit, amely az összes termelés mintegy 40 százalékát teszi ki.

Forrás: business-standard.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei