Ausztráliába is eljuthat az új Hyundai i10


Habár eddig a Hyundai nem forgalmazta Ausztráliában az i10 modellt, ám ez az új generáció bemutatásával könnyen megváltozhat.

A vadonatúj, második generációs i10 modellből kétféle változatot is bemutatott a Hyundai nemrég. Európának tervezték és a Hyundai törökországi üzemében készül az európai változat, míg az autó kisebb módosításokkal már kapható is Indiában. A két modell között csupán néhány stilisztikai különbség van, a fő strukturális felépítés ugyanaz.

Az i10 első generációját nem forgalmazták Ausztráliában, amelynek oka egyrészt az akkori magas árfekvés, illetve a szűk piac volt. Ez azonban könnyen megváltozhat, hiszen a beszerzési rendszer azóta megváltozott, illetve megjelentek olyan modellek, mint a Suzuki Alto és a Mitsubishi Mirage, amelyek utat törtek a miniautók előtt a szigetországban. „Vizsgáljuk az ausztrál üzleti lehetőségeket.” – ismerte el Bill Thomas, a Hyundai szóvivője.


A nagy változást az új i10 frankfurti bemutatója hozta meg, amely elődjénél sokkal kifinomultabb, igazán európai formát öltött és olyan kiegészítőkkel rendelhető, mint a ledes nappali menetfény, nyomógombos indítás, stb, amelyekkel korábban nem rendelkezett. A Hyundai szerint új modelljük „kategóriája legtágasabb utasteret, a kategórián túlmutató kényelmi és biztonsági felszerelést és sokkal kifinomultabb külső és belső formatervet vonultat fel”.

Az autó kialakításának fő célja az volt, hogy a vásárlók ilyen autót akarjanak vásárolni, nemcsak azért,. mert ilyen autót kell venniük. Ausztrália számára azonban továbbra is problémát jelent az európai minőség és árszint csakúgy, mint a nem elég fejlett indiai kapcsolatrendszer.


A nyilvánvaló válasz erre a szilárdabb és megbízhatóbb kapcsolat kiépítése Indiával, ám Thomas anyit elismert, hogy az i10 indiai kivitele kissé eltér az európai változattól. „Az indiai kivitel nagyobb tengelytávval, rövidebb orrkialakítással és eltérő ablakkialakítással rendelkezik, Jóval praktikusabb és célszerűbb, mint a stílusosabb európai kivitel.” – mondja, majd hozzátette: „Ez kevésbé lehet vonzó az ausztrál piacon, ahol jobban fogadják az európai dizájnt. A Hyundai az új modellt Indiában Grand i10 néven, az előző generációval párhuzamosan gyártja és árusítja Indiában.”

Forrás: carsguide.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei