Már csak alapmotorral kapható a Hyundai i10 Indiában


A Hyundai Motor India megszűntette az i10 modell 1,2 literes Kappa motoros változatának gyártását, amellyel együtt eltűnt a legjobban felszerelt kivitelek is a kínálatból.   

A döntés oka egyértelműen a kannibalizáció elkerülése, hiszen a nagyobb motorral rendelkező jobban felszerelt kivitelek zavarhatják a vadonatúj Grand i10 eladásait. Annál is inkább, mivel a szeptember eleje óta 429 ezer rúpiás indulóáron kapható Grand i10 gyakorlatilag az i10 új generációjának tekinthető annak ellenére, hogy azt az előző i10-zel párhuzamosan kínálják Indiában.  


A Grand i10 bemutatását követő hetekben a Hyundai India ráadásul egyedül a Grand i10 modellt nem érintő áremelést jelentett be, így még közelebb kerültek az i10 Sportz és Asta néven árult jól felszerelt kiviteleinek ára a Grand i10-hez.

A változás eredményeképpen az i10 mostantól csupán háromféle felszereltségi szinttel kapható, amelyeket az 1,1 literes benzines motor mozgat. Mivel automata csak a nagyobb 1,2-es változathoz volt kapható, így az i10 már csak manuális váltóval érhető el Indiában. Azon vásárlók számára, akiknek feltétlenül automata kivitelre van szüksége, a rövidesen bemutatkozó Grand i10 automata jelenthet majd megoldást.

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei