Exportpiacokra készül a Hyundai Grand i10


A Hyundai szeptember elején mutatta be a régen várt és több mint egy évig álcázva tesztelt Grand i10 modelljét, amelynek tesztpéldányai ismét felbukkantak az utakon.

Az Indian Autos Blog egyik olvasójának sikerült ismét lefotóznia a Grand i10 újabb tesztflottáját a Hyundai indiai gyára közelében. Az autók nélkülöztek minden álcázást, így első ránézésre nem is tűnik fel rajtuk semmi különleges, ám közelebbről szemügyre véve már rögtön látszik, hogy ezek az autók kormánya a bal oldalra került.


A fotók alapján egyértelmű, hogy a Hyundai Motor India megkezdte a Grand i10 felkészítését az exportpiacok számára. A tesztelt autón a márkajelzést kivéve nem volt semmilyen típusfelirat, így azt sem lehet megállapítani, benzines vagy dízelmotor hajtja-e az autót, ám az acélkerekek és a tetőtartó hiánya és a fényezetlen lökhárítók alapján az adott példány valószínűleg egy alapkivitel lehetett.   


Kérdés persze az, hogy a Hyundai mely piacokra szánja új prémium kisautóját. Európa biztosan nincs a tervek között, hiszen ezekre a piacok az autógyártó törökországi üzeméből kerül a kissé átalakított új i10, amely méretén túl formájában, felszereltségében is jobban illeszkedik az európai ízlésvilághoz.  


A Grand i10 bemutatójakor Rakesh Srivastava, a Hyundai Motor India értékesítési és marketingvezetője elmondta, hogy a leértékelődő rúpia kedvezően hathat az exportra, amellyel az eddigi 240 ezer darabos kivitelt akr 260 ezer darabra is emelhetik idén. A vezető elmondta azt is, hogy a vállalat az eddigieknél is jobban koncentrál a dél-afrikai, latin-amerikai és délkelet-ázsiai piacokra.

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei