A Hyundai üzemébe látogatott a cseh köztársasági elnök


A Morva-sziléziai régióban tett háromnapos körútja során a cseh köztársasági elnök, Miloš Zeman meglátogatta a Hyundai nosovicei gyárát is.

„Üdvözöljük Miloš Zeman Köztársasági Elnök Urat!” Ez a hatalmas felirat fogadta a cseh államfőt a gyár bejárata felett, aki a látogatás során megbeszélést tartott az üzem vezetőivel és beszédet mondott a gyár dolgozói előtt, majd a látogatók számára fenntartott kisvonaton körbejárta a létesítményt. A gyár életében a látogatás történelmi jelentőségű, mivel a Hyundai nosovicei üzeme most látta először vendégül a cseh államfőt.


„Az államfői látogatás még világviszonylatban is ritkaság a Hyundai számára.” – mondta Petr Vanek, a Hyundai szóvivője. Mi sem bizonyítja jobban, hogy Zeman elnök komolyan veszi a Hyundai tevékenységét, mint az a tény, hogy ellátogatott ide és tárgyalt a gyár vezetőivel.   


Amikor Zeman találkozott a gyár dolgozóival, két kérdés hangzott el: „Meg tudja becsülni a Hyundai jelentőségét a cseh gazdasági életben?” és „Mit kellene tenni a Hyundai gyárának ledegradálása ellen?” Az elnök pedig így válaszolt: „Aki ilyeneket mond, az soha nem ült még bele ezekbe az autókba, csupán politikusként vagy újságíróként hord össze olyan dolgokat, amelyeket ő maga sem ért.”


Zeman a Hyundait az ország jelenlegi legsikeresebb autógyártójaként jellemezte. „Mások számára hatalmas kihívást jelent túlélni a gazdasági válságot, miközben a Hyundai bizonyítja, hogy még ezekben a nehéz időkben is vannak sikeres vállalatok.” – mondta az elnök, majd megemlítette az autógyártóhoz kapcsolódó beszállítói hálózatot, amely reményei szerint a jövőben még tovább növekedhet.   


Az autógyártó vezetősége egy 12. századból származó, nagyon ritka koreai váza másolatát adta át a cseh államfőnek. A váza eredeti példánya a szöuli Nemzeti Múzeumban található. A találkozót követően Zeman beült a látogatók kisvonatába és elhajtott, hogy megtekintse a gyár végszereldéjét.


Miloš Zeman államfő egyébként a nemzeti autógyártótól, a Skodától nemrégiben kapott egy vadonatúj Superb Laurin & Klement luxusautót. A Hyundai egyébként az utóbbi időszakban erőteljesen támadja a Skodát, legutóbb összehasonlító kampányában Skoda modelleket állítottak ki a cseh Hyundai márkakereskedésekben.

Forrás: idnes.cz

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei