Különleges „versenysüti” készül a Hyundai Velosterből


A közel négy évtizede autókiegészítőkkel foglalkozó EGR Group egy különleges EGR Night Racer Hyundai Veloster Turbo modellt készít a 2013-as SEMA tuningshowra.

Az EGR Night Racer az éjszakai gyorsulási versenyek hangulatát idézi majd, megjelenését pedig az egyedülálló élénksárga fényezés teszi különlegessé. Az egyedi „sárga süti”-nek nevezett fényezést az EGR a festékspecialista PPG és a Barry’s Speed Shop közreműködésével állította elő. A külső megjelenéshez nagyban hozzájárul még a tetőre helyezett ledfűzér, valamint a ONEighty fényszórók, amelyek összetéveszthetetlenné teszik az autót az éjszakai versenypályákon.


Ám az EGR nem elégedett meg csupán kozmetikai átalakításokkal, így a karosszéria merevségét egy egyedi bukókerettel is megnövelték, az ARK sportfelfüggesztéseinek köszönhetően pedig az autó mélyebben ül, mint a hagyományos Velosterek. Az autó motorját a Bisimoto Enigneering vette kezelésbe, amelynek eredményeként az 1,6 literes turbómotor 250 lóerősre izmosodott, miközben a DPE 3 részes versenyfelnikre szerelt Toyo versenygumik mögött megnövelt hatékonyságú Brembo fékek kaptak helyet.

„A Veloster Turbo tökéletes tuningalap azon lelkes rajongók számára, akik egyénivé kívánják alakítani autójukat.” – mondta Mike O’Brien, a Hyundai Motor America terméktervezési alelnöke. „Az EGR most egy különleges, éjszakai gyorsulási versenyekre tökéletes autót faragott az autóból, amely híven tükrözi a Veloster Turbo sportos identitását.”  

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei