A Hyundai cseh gyára a jövőben is teljes kapacitással kíván dolgozni


A dél-koreai autógyártó cseh üzeme idén 300 ezer autó gyártását tervezi és a szóvivő szerint ez a következő években is így marad.

A Hyundai cseh gyára tavaly érte el gyártási kapacitásának maximumát, amikor 303 035 autó gördült le a futószalagokról Nosovicében. Petr Vanek szóvivő elmondta, hogy a vállalat tervei szerint az üzem továbbra is teljes kapacitással dolgozik, függetlenül az európai gazdaság helyzetétől. 

Ugyan a nyugat-európai országok közül néhány autópiaca idén érte el mélypontját, a gyár nemcsak a kontinens piacára termel, de Ausztrália és Dél-Afrika számára is jelentős mennyiségű autót készít.   „Az európai piaci helyzet javulására számítunk a jövőben, így visszatérünk majd Európán kívüli piacainkról, ahogy az európai kereslet növekszik.” – mondta a szóvivő.


A Hyundai üzeme egyike az országban működő három autó autógyártónak, hiszen a koreai márka mellett a Volkswagen cseh leányvállalata, a Skoda Auto és a Toyota-PSA közös vállalata rendelkezik összeszerelő üzemmel Csehországban.

A helyi autóipari szövetség jelentése szerint a cseh gépjárműtermelés 50 százalékkal ugrott meg augusztus hónapban, amely segít kiegyenlíteni a kulcsfontosságú üzleti szektort tavaly óta sújtó csökkenést, így a cseh gazdaság az exportnak köszönhetően kilábalni látszik a recesszióból. a Hyundai cseh üzemének termelése nagyrészt szintén exportálásra készül.

Forrás: reuters.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei