Újabb koreai visszahívás a Hyundainál


A Hyundai Motor és a Kia Motors összesen több mint 660 ezer autót hív vissza Dél-Koreában hibás féklámpa-kapcsolók miatt.  

A Hyundai Azera és Genesis, valamint a Kia Forte modelleket is érintő visszahívás annak a korábbi kampánynak része, amelynek során már több mint kétmillió autót hívtak vissza világszerte. Áprilisban a Hyundai és a Kia márkák ugyanis csak az Egyesült Államokban több mint 1,8 millió járművet voltak kénytelenek visszahívni a féklámpa kapcsolók hibájából, amelyet kisebb visszahívási akciók követtek Koreában és Kínában is.

„További visszahívásokat tervezünk más piacokon is azok szabályrendszereinek figyelembevételével.” – közölte a Hyundai egy nyilatkozatban utalva arra, hogy a szervizekbe visszarendelt autók végleges száma még nem ismert.

Dél-Koreában legutóbb áprilisban hívtak vissza 160 ezer különböző Hyundai és Kia modellt, amelyek nem igazán tesznek jót a két márka hazai hírnevének, hiszen az eddigi domináns hazai márkákat folyamatosan támadják a külföldi riválisok.  

A mostani visszahívás keretében összesen  662 519 darab 2007 és 2011 között készült autót hívnak vissza a márkaszervizekbe, ahol kicserélik azokat a potenciálisan hibás féklámpa kapcsolókat, amelyek nemcsak a féklámpákat aktiválják, de hibás működésükkel a sebességszabályozót sem lehet a fékpedállal kiiktatni. Az akcióban összesen 15 Hyundai és Kia modell érintett.

Forrás: economictimes.indiatimes.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei