Tavasszal jön a lépcsőshátú Hyundai Grand i10


A Hyundai az új i10 alapjaira épülő négyajtós szedánt is hamarosan piacra dobja, amely Indiában a Maruti/Suzuki Swift Dzire méltó ellenfele lehet.

A Hyundai Motor India vállalattól származó információk szerint a Grand i10 újabb változata jövő év áprilisában debütálhat Indiában. „Valóban fejlesztünk egy kompakt lépcsőshátút a Grand i10 alapjaira.” – mondta Cha Rukh Han, a HMIL ügyvezetője. „Ezt a modellt jövő év márciusa-áprilisa környékén mutathatjuk be. Folyik egy kompakt terepjáró fejlesztése is, amely a Renault Duster és a Ford EcoSport vetélytársa lesz.”


A Hyundainak szüksége van egy kiskategóriás lépcsőshátú modellre a kínálatában, mivel nemrég állították le az Accent gyártását az indiai üzemben.

A személyautó-eladások az elmúlt időszakban csökkenést mutattak Indiában, hiszen a 2011-12-es időszakban még enyhe 2 százalékos növekedést mutató index 7 százalékos csökkenésre módosult 2012-13-ban, amely azonban azóta már ismét közel 10 százalék zuhanást mutat. Ezzel ellentétesen a kompakt lépcsőshátúak és a kompakt terepjárók szegmense tisztességes növekedést produkál, amelynek oka a négy méternél rövidebb szedánok adókedvezménye, így azok jutányosabb árukkal és praktikumukkal elérhetőbbek a vásárlók számára.

Forrás: hindustantimes.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei