Legato tanulmánnyal készül az ARK és a Hyundai az idei SEMA showra


Az EGR Night Racer Velostere és a Bisimoto Engineering szupererős Genesise mellett az ARK tuningcég idén is különleges Hyundai tanulmánnyal készül az idei SEMA tuningshowra.

Az ARK Design Legato névre keresztelt ezüstösen csillogó kupéja a Hyundai szerint egzotikus formát, növelt teljesítményt és luxushangulatot idéz. Az ARK különleges karosszériacsomagjához új első-hátsó lökhárítók, oldalszoknyák, légterelők és szélesítő elemek is tartoznak.


A motorháztető alatt a Legato a Hyundai 3,8 literes 4,0 literesre felfúrt V6-os motorja dolgozik, amelynek teljesítménye így 400 lóerőre, nyomatéka pedig 576 Nm-re növekedett, miközben gyári állapotban ez a motor „csupán” 348 lóerős, nyomatéka pedig 400 Nm. A megnövelt teljesítményhez az ARK átalakította a dugattyúkat, a főtengelyt és a hajtókart is, valamint az ARK saját olajhűtője is beköltözött a karosszéria alá csakúgy, mint a saját márkás felfüggesztés és a fékek betétjei.


A Legato belső terében különleges Takata Drift sportülések, sportos kormánykerék, digitális kijelzők és Rockford hangrendszer kapott helyet.


„Az ARK idei Legato koncepciója a Genesis Coupe modell megjelenésében és sokoldalú átalakíthatóságában rejlő lehetőségeket mutatja be.” – mondta Mike O’Brien, a Hyundai Motor America terméktervezési alelnöke. „Az ARK az eredeti kupét alapul véve a leginkább igényes tulajdonosok számára is megfelelő módon fejlesztette azt egy egészen új szintre.” – tette hozzá.

Forrás: autoweek.comhyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei