Megugrottak a Hyundai eladásai Kínában


A Hyundai Motor és leányvállalata, a Kia Motors értékesítési eredményei az év első kilenc hónapjában 25 százalékkal haladták meg a tavalyi számokat, amelyből főképp a középkategóriás és hobbiterepjárók vették ki részüket.

A Hyundai Motor összesen 760 916 autót adott el idén január és szeptember között Kínában, amely 28 százalékkal haladja meg a tavalyi eredményt. A Kia eközben 20 százalékkal 400 360 darabra tudta növelni eladásait ugyanebben az időszakban.

A Hyundai és a Kia együttesen idén 1,47 millió autó eladását tervezik a világ legnagyobb autópiacán. „Ha a jelenlegi trend folytatódik, képesek leszünk akár 1,5 millió autót is értékesíteni Kínban idén.” – mondta a Hyundai Motor képviselője.


A Hyundai Motor és a Beijing Automotive közös vállalata, a Beijing Hyundai Motor három gyárat üzemeltet Pekingben, ahol jövőre a harmadik üzemük kibővítését tervezik, amelynek eredményeként az autógyártó éves kapacitása eléri az 1,05 millió darabot.  

A Dongfeng Yueda Kia Motor két üzemmel rendelkezik a keleti Jiangsu tartományban fekvő Yancheng városában, ahol az éves kapacitás jelenleg 440 ezer darab, ám már épül a harmadik üzem, amelynek jövőre esedékes üzembe helyezésével a gyártási kapacitás 740 ezer darabra emelkedik.


Forrás: globalpost.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei