Megkezdődött a Hyundai ix35 gyártása Brazíliában


A Hyundai hosszú távú brazil partnere, a CAOA csoport gyárában megkezdődött az ix35 hobbiterepjáró sorozatgyártása.

A Hyundai már hosszú évek óta gyártat autókat a brazil CAOA csoporttal, amelynek Anapolisban található gyárában a korábbi Tucson generáció és a HR és HD78 teherautók mellett most megkezdődött az ix35 modell összeszerelése is. A vállalat célja mintegy 24 ezer darab ix35 értékesítése évente.  

Ahhoz, hogy megkezdődhessen az új modell gyártása, a CAOA 600 millió dolláros beruházás keretében bővítette a karosszéria-, a festő, az összeszerelő üzemet és a gyároz kapcsolódó tesztpályát is. A beépített terület nagysága 30 ezer négyzetméterrel immár 148 ezer négyzetméterre emelkedett. Az új épület kizárólag azzal a céllal jött létre, hogy ott a helyben készülő autók minőségellenőrzését elvégezhessék.


A Brazíliában készülő ix35 modellt egy etanollal is üzemelő 2,0 literes 178 lóerős flex motorral gyártják, amelyet hatfokozatú automatikus váltóművel szerelnek fel. Az autó megőrizte az eddig importból származó modellek formavilágát, azt nem alakították a dél-koreai vagy európai modellfrissítés mintájára. A CAOA szerint kizárólag a helyben összeszerelt modell rendelkezik új típusú multimédiás rádióval, navigációval, tolatókamerával, kihangosítóval.

Az új ix35 árát még nem közölték, ám a Tucson példája alapján az valószínűleg nem csökken majd jelentősen. Az ix35 jelenleg 100 171 brazil reálért (kb. 9,9 mFt) vásárolható meg az országban.  

Forrás: carplace.virgula.uol.com.br

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei