Magaslati teszten folytatódott a Hyundai WRC programja


Egy igen eseménydús nyári tesztsorozat után a Hyundai i20 WRC fejlesztése előbb egy háromnapos franciaországi, majd egy egyhetes dél-spanyolországi hegyvidéki próbával folytatódott.   

„Az elmúlt néhány hónap minden két hetében más és más felületen és körülmények között gyűjtöttük az értékes tapasztalatokat és adatokat. A finnországi teszt után nagyon fontos volt szünetet tartani és visszatérni a gyárba azért, hogy átnézzük és értékeljük az eddigi munka eredményét, hiszen mostantól még sűrűbb a menetrend.” – mondta Michel Nandan, a Hyundai Motorsport versenycsapatának főnöke.    


A Hyundai Motorsport ezek után szeptember közepén Németországból előbb Franciaországba, majd az elmúlt héten Dél-Spanyolországba utaztott, ahol Bryan Bouffier és Juho Hänninen magaslati viszonyok között próbálták ki a vadonatúj i20 WRC versenyautót. „Ez az autó ugyanaz, mint amit az augusztusi finn teszteken használtunk, ám  tartalmaz néhány új elemet is. Ezenkívül az autót nagyobb magasságban tettük próbára.” – mondja Nandan.


„A magasság az egyik olyan kihívás, amelyet le kell győznünk a jövő évi FIA rali világbajnokság futamain, különösképpen Mexikóban, ahol a versenyautók 2 500 méteres magasságba kapaszkodnak fel. Az autó teljesítményét ezek a körülmények nagyban befolyásolhatják, így a mostani tesztelés célja az erőforrás viselkedésének tanulmányozása és a teljesítményre gyakorolt hatások megfigyelése. Ezenkívül további lehetőségünk kínálkozott a kavicsos beállítások tesztelésének folytatására is, így ismét sok kilométert sikerült megtennünk az autóval.” – tette hozzá Nandan.     


A Hyundai Motorsport tesztprogramja rendületlenül folytatódik a következő hónapokban is, hiszen a jövő évi WRC bajnokság alig száz nap múlva kezdetét veszi.


Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei