700 lóerős Hyundai készül az idei tuningshow-ra


A Hyundai az idei SEMA tuningshowra elkészíti a valaha volt legerősebb Sonatát, amelynek teljesítménye meghaladja majd a 700 lóerőt is.

A Hyundai immár harmadik éve működik együtt a Bisimoto Engineering tuningcéggel, amelynek eredményeként idén egy 708 lóerős Sonatát mutatnak be a 2014-es SEMA show-n Las Vegasban. A Bisimoto csapata arra specializálódott, hogy hatalmas teljesítményűre alakítsák a Hyundai motorjait, amelyre jó példa a tavalyi SEMA alkalmával bemutatott ezer lóerős Bisimoto Genesis Coupe.  

Az idei show-ra a csapat a Hyundai 2,4 literes „Theta-II” négyhengeresét vette alapul. A megerősített belső alkotóelemek – kovácsolt dugattyúk, hajtókarok, vezérmű és vezérműtengelyek - , valamint a nagyteljesítményű turbófeltöltő és a gyorsan égő üzemanyag által a Bisimotonak sikerült összesen 708 lóerőt kipréselni a motorból, amelynek erejét hatfokozatú kézi sebességváltó viszi az útra. Ezzel a csomagolással a 2015-ös Bisimoto Engineering Sonata szuperautókat megszégyenítő teljesítménnyel rendelkezik, amely a vezetőn kívül még három barátot is el tud vinni egy életre szóló kalandra.


„A kipróbált és gazdaságos 2,4 literes alap erőforrásával és kifinomult, karcsú négyajtós formatervével a 2015-ös Sonata tökéletes kiindulópontot jelentett az idei átalakításhoz” – mondta Bisi Ezerioha, a Bisimoto Engineering tulajdonosa és vezető mérnöke. „A hatalmas teljesítmény nem ér semmit megbízhatóság nélkül és éppen ez volt a cél, vagyis megőrizni a Hyundai híres megbízhatóságát. A tesztelés óráinak százai, hibaelemzések és prototípusok után 18 darabot állítunk elő a 708 lóerős Sonata modellből.”

A kiemelkedő teljesítményt kiegészítve a Bisimoto kívülről karosszériaelemekkel és dekorációval is egyedivé tette a 2015-ös Sonatát, így Bisimoto első lökhárító és légterelő idomok, 18 collos alumínium keréktárcsák és Burns rozsdamentes kipufogórendszer is a csomag részét képezi. Az agresszívre átalakított külsőhöz belül versenyhámok, AEM műszerek és EK Autoworx belső festés teszi még sportosabbá az autót. Az autót a SEMA sajtótájékoztatóján, 2014. november 4-én mutatják be a nagyközönségnek.  

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei