A Hyundai Motorsport továbbra is a célokra összpontosít


A Hyundai Motorsport csapatfőnöke, Michel Nandan szerint csapata a Német-ralin elért kettős győzelem ellenére sem veszítette el a reális jövőképét.

Thierry Neuville fantasztikus győzelmet ért el augusztusban a németországi Trierben, amely azért is kimagasló eredmény, hiszen a belga pilóta már a csütörtöki kezdőnapon fejre állította a Hyundai i20 WRC versenyautót, amely hatszor borult át saját hossztengelye körül. Ennek ellenére vasárnap a dobogó legfelső fokára állhatott, csapattársa, Dani Sordo pedig a második helyre léphetett fel a pódiumon.


Nandan szerint a győzelem íze mégsem vonta el a csapat figyelmét: „Ez az eredmény nem változtatott meg bennünket, még mindig két lábbal a földön állunk” – mondja, majd hozzáteszi: „Tudjuk, hogy még mindig nagyon sok munka vár ránk, így folytatjuk a megkezdett programot azért, hogy tovább fejlődhessünk.”   

A jövőbeni törekvésekkel kapcsolatban Nandan elmondta: „Úgy jöttünk a Német-ralira, hogy tudtuk, talán lehet dobogós helyünk, hiszen sokat fejlődött a csapat az év kezdete óta. Továbbra is keményen dolgozunk azon, hogy a dobogó közelébe jussunk.” A Hyundai számos fejlesztést hajt végre az i20 WRC-n, amelyek elsősorban a motor teljesítményét érintik majd és várhatóan az októberi Francia-ralin mutatkoznak majd be.


Miután a csapat egész éjjel azon dolgozott, hogy reggelre megjavítsák a raliautót, Neuville azt nyilatkozta, a győzelem a legjobb módja annak, hogy megköszönje fáradt csapatának hihetetlen erőfeszítéseit, hiszen nélkülük még azelőtt véget ért volna a belga pilóta ralija, hogy a rajthoz állhatott volna. „Hihetetlen volt” – mondta Neuville. Amikor megtörtént a baj, azt hittem, itt a ralink vége. De amint kiszálltam és felmértem a helyzetet, azt gondoltam, meg lehet csinálni. A csapat hihetetlenül keményen küzdött: amit ezek a fiúk csináltak, az eszméletlen. Ez a legjobb módja annak, hogy megköszönjem nekik mindezt.”  

Forrás: racer.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei