Kínában bemutatkozott a Hyundai ix25 szériaváltozata


A Kínában most zajló Csengtui Autókiállításon a Hyundai kiállította az ix25 kisterepjáró ősszel érkező szériaváltozatát.

A Hyundai ix25 koncepcióautóként már a tavasszal megrendezett Pekingi Autókiállításon is látható volt, ám akkor még látványos kiegészítőkkel tették az autót még dögösebbé, a belső teret pedig sötét üvegek takarták el a kíváncsi szemek elől.


Most azonban már teljes valójában körbejárhatóvá vált a Kínában már október közepétől megvásárolható ix25, amelynek kialakítása gyakorlatilag teljesen megegyezik a tavasszal bemutatott tanulmánnyal, mindössze annyi változás történt, hogy kisebb kerekek és ködlámpa került az autóra.     


Az ix25 formavilága a Hyundai Motor Folyékony Szobrászat 2.0 stílusirányzatának prémium megjelenését viseli magán, amely harmóniát teremt a merész frontrész, a terjedelmes oldalvonalak és a sportos hátsó kialakítás között, amelyeket kiegészítenek a prémium SUV hatást kiegészítő apróbb részletek.


A kiállított modell belső terében a funkcionális műszerfal komor, teljesen fekete színű, mindössze a légbeömlők és a váltókarima kapott némi krómdíszítést, ám a korábbi kémfotók alapján biztosra vehetjük, hogy lesznek majd különböző színkombinációs lehetőségek is. A kor követelményeinek megfelelően a középkonzolon nagy érintőképernyő is helyet kapott.


A kezdetben 1,6 és 2,0 literes benzines erőforrással megrendelhető ix25 teljes hossza 4 270 mm, teljes szélessége 1 780 mm, míg magassága 1 630 mm, a tengelyek közötti távolság pedig 2 590 mm. Később azonban mindenképpen számíthatunk a Veloster Turbot is mozgató 1,6 T-GDi motoros változat megjelenésére is.


A Hyundai hivatalos álláspontja szerint az ix25 kizárólag Kínában, a Beijing-Hyundai közös vállalat üzemében, a kínai piac számára készül majd. Ennek ellenére szinte biztosra vehetjük, hogy a modell más piacokon is megjelenik majd: Kína után jövőre Indiában is bemutathatják, ám a piaci trendeknek megfelelően szinte kizárt, hogy az elkövetkező néhány évben ne jelenne meg Európa, illetve Amerika útjain is.

Forrás: carnewschina.comindianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei