A Hyundai Motorsport nyerte a Kelet- Belga-ralit


Thierry Neuville a Francia-ralira felkészüléseként megnyerte a Kelet- Belga-ralit, amely újabb gyakorlóterepként szolgált a Hyundai Motorsport számára.

A belga Thierry Neuville és navigátora, Nicolas Gilsoul a hétvégén megrendezett Kelet- Belga-ralin indulva folytatták a Hyundai i20 WRC versenyautó fejlesztését aszfalton, amelynek során az első szakasztól az élre ugorva megnyerték a belga Liège tartomány Sankt-Vith települése körüli száraz utakon megrendezett versenyt.


Az Ardennek régiójában megrendezett Kelet- Belga-rali 156,36 km-es távja 13 speciál szakaszból tevődött össze. Mivel a hétvégi Francia-ralin változó körülményekre számíthatnak a versenyzők, az alzenaui csapat minden lehetőséget kihasznál annak érdekében, hogy finombeállításokkal tapasztalatait gazdagítva készül fel a WRC szezon utolsó végig aszfaltos versenyére. A francia Vosges régióban vegyes körülmények között aszfalton elvégzett tesztek után az elmúlt hétvégén elsősorban a Hyundai i20 WRC fékeinek, felfüggesztésének, sebességváltójának és erőforrásának értékelésére helyezték a hangsúlyt.   


„Célunk felkészülni a jövő heti Francia-ralira és egy nagyon sikeres napon vagyunk túl azzal a plusszal, hogy számos megoldást letesztelése közben megnyertük a versenyt” – mondta Alain Penasse, a Hyundai Motorsport igazgatója. „Ez még mindig csak az első évünk a versenysorozatban, a Kelet- Belga-rali pedig lehetőséget adott számunkra arra, hogy az Ardennek kihívásokkal teli útjain finomhangoljuk az autó beállításait, ami biztosan segíteni fog a Strasbourg körül megrendezésre kerülő következő versenyen. Thierry ismételten megmutatta gyorsaságát és úgy érezzük, minden információ rendelkezésünkre áll a Francia-ralin a legjobb teljesítményhez.”


Neuville és Gilsoul pedig kiélvezte a lehetőséget, hogy a következő WRC eseményre hazai pályán, hazai szurkolóik előtt szerepelhettek, és ismételten kihozták a maximumot a Hyundai i20 WRC versenyautóból.   


„Nagyon jó érzés volt megnyerni a hazai ralit” – mondja Neuville. „Úgy jöttünk ide, hogy a folytatjuk a versenyautó fejlesztését hazai közönségünk előtt is, akik nagyon sok szeretettel fogadtak bennünket. A Francia-ralira készülve lehetőségünk volt számos beállítást kipróbálni és az, hogy sikerült megnyernünk a hazai versenyt, hatalmas lendületet adott nekünk Strasbourgba menet, ahonnan korábbról sok pozitív emléket őrzök. A ház, amelyben felnőttem, itt van az út mellett, így ismerem az itteni szakaszokat. Ez sokat segített abban, hogy gyors lehessek és eközben fejlesszük is a beállításokat.”


Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei