Rajzon látható a Hyundai Aslan utastere


A Hyundai Motor nyilvánosságra hozta legújabb luxusautója, az Aslan belső formatervéről készült első vázlatot.

A Hyundai nemrég jelentette be, hogy az eddig „AG” kódnév alatt ismert és az idei Busan Nemzetközi Autókiállításon előzetesként kiállított új, elsőkerék-meghajtású luxusautójának végső neve Aslan lett, amely törökül oroszlánt jelent. A legkorábban októberben bemutatkozó új modell a Grandeur és a Genesis modellek közé érkezik

A most nyilvánosságra hozott rajzon a Hyundai új stílusú belsőépítészeti irányvonala látható, amelyet az új Genesis modellel kezdtek meg tavaly és amelyet idén a hetedik generációs Sonata is követett. A Hyundai szerint a letisztult műszerfal vízszintes tagolása eleganciát és prémium érzést sugall, amelyet a kapcsolók finom működése tovább fokoz. 


„Arra a következtetésre jutottunk, hogy az új autó neve Aslan legyen, mivel ez karizmát és erőt sugároz” – mondta nemrég a Hyundai Motor egyik tisztviselője. „Az Aslan nagyobb a Grandeur-nél de kisebb a Genesisnél. Mivel a Grandeur padlólemezére épül, magassága és szélessége azonos vele. Az Aslan 4,96 méteres hossza öt centivel haladja meg a Grandeur-ét és hárommal rövidebb a Genesisnél”.

Az Aslan kétféle, 3,0 és 3,3 literes V6-os GDi motorokkal készül majd, míg a Grandeur 2,4 és 3,0 literes benzines erőforrásokkal kapható. Az új modell ára nagyjából 45 millió koreai won körül lesz (kb. 38 800 dollár). A Hyundai tájékoztatása szerint az autót kizárólag Dél-Koreában fogják forgalmazni és nem tervezik annak exportálását.  

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei