Megkezdődött a frissített Hyundai Elantra gyártása Malajziában


A thaiföldi premiert követően a Hyundai maláj partnereként az Inokom megkezdte az Elantra új változatának helyi összeszerelését.

Inokom márkanév alatt kezdték meg a frissített Hyundai Elantra gyártását a vállalat malajziai Kulim városában található gyáregységében és azt exportálják. A kedvező vámtarifa-változások miatt immár többek között Thaiföldre is szállítanak, ahol mintegy ezer darab értékesítését tervezik az első évben.


Eddig mintegy 200 helyi gyártású Elantrát szállítottak az országba június óta, szeptemberben pedig további 200 darab készül thaiföldi célállomással. Az exportált autók darabszáma a következő hónapokban várhatóan emelkedik majd, hiszen a mostantól kínált modell a vámkedvezmények miatt jóval elérhetőbb, mint a korábbi, koreai gyártású változat.   

Az új Elantra indulóára GL felszereltségi szinten ugyanis 749 ezer bát (kb. 5,6 mFt), míg a legjobban felszerelt GLS Naviért 898 ezer bátot (kb. 6,7 mFt) kell fizetni. Korábban a legolcsóbb Elantra ára is 899 ezer bát (kb. 6,7 mFt) volt, de a csúcsfelszereltségért 1.198 ezer bátot (kb. 8,9 mFt) is elkértek.


„Habár ez az első együttműködésünk az Inokommal, keressük a további együttműködés lehetőségeit más Hyundai modellek esetében is” – mondta Hideki Yanagisawa, a Hyundai Motor Thailand elnöke.  Az Inokom vállalat ügyvezetője, Rizal Jailan hozzátette, az együttműködés még több exportbevételt hoz a vállalatnak, amely a Hyundai modellek helyi összeszereléséből származik.

„Bizonyítottuk képességeinket és nagy gyakorlattal rendelkezünk a kiváló minőségű járművek előállításában” – mondta. „Nagy hangsúlyt fektetünk a minőségre, a termelékenységre és a hatékonyságra, amely biztosítja versenyképességünket a helyi és a nemzetközi piacon is. Biztosak vagyunk benne, hogy a minőségi termékek gyártásában szerzett múltunk és hírnevünk sikerre viszi a terméket Thaiföldön is.”


Rizal azt is megemlítette, keresik a hosszú távú együttműködés lehetőségeit a hyundai Motor Thailand vállalattal, de emellett további üzleti lehetőségeket is keresnek és értékelnek a térségben.    

Forrás: paultan.org

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei