Thaiföldön is bemutatták az új Hyundai Elantrát


A Hyundai már Thaiföldön is bemutatta a megújult Elantrát, amelyet a koreai vállalat malajziai partnere szerel össze.  

Az Elantra forgalmazása rögtön a Sport modellel indul, amely az amerikai piaccal ellentétben nem 2,0, hanem 1,8 literes benzines motorral kapható, összesen háromféle, GL, GLE és GS felszereltséggel.  


Hideki Yanagisawa, a Hyundai Motor Thailand elnöke elmondta, hogy az ASEAN szabadkereskedelmi terület (AFTA) fontos szerepet játszott abban, hogy a vállalat jobb árakat tud kínálni, mint a koreai gyártású járművek esetében. „Az AFTA jelentős előnyöket hordoz magában. Nemcsak versenyképesebbek vagyunk, de több prémium felszerelésű modellel bővíthetjük kínálatunkat, amely miatt az új Elantra erős versenytárs lesz a C szegmensben” – mondta az elnök.


A Hyundai tervei szerint száz Elantrát kíván eladni havonta, idén pedig 5 és 6 ezer közötti mennyiséget terveztek be. A H-1 modell továbbra is a thaiföldi kínálat meghatározó tagja, hiszen a Hyundai teljes eladásainak 80 százalékát ez a modell teszi ki. Habár Yanagisawa szerint jelenleg nincs tervben járművek összeszerelése Thaiföldön, az ország fontos szerepet játszik a vállalat ázsiai stratégiájában, hiszen az alkatrészüzemek innen látják el a vállalat maláj és indonéz üzemeit, többek között a H-1-hez karosszériaelemeket és belső burkolatokat szállítanak Indonéziába.    


A Hyundai a H-1 és Tucson modelleket Indonéziában gyártja, az Elantra és az i10 pedig Malajziában készül. Yanagisawa szerint a vállalat azt fontolgatja, hogy Malajziában a következő két éven belül egy további modell összeszerelése is megkezdődhetne. „A Hyundai Motor a következő években ismét nagyobb hangsúlyt fektethet az ázsiai piacokra. Az utóbbi néhány évben az amerikai és kínai piacokra koncentráltak, ám az anyavállalat jelenleg is tanulmányozza az ASEAN tagországokban rejlő lehetőségeket, ahol eddig a japán márkák domináltak.”


Thaiföldön a Hyundai eladásai az év első hat hónapjában 20 százalékkal estek vissza. „2012-ben több mint ötezer autót adtunk el, ami a szállítási nehézségek miatt 2013-ra nagyjából négyezerre esett vissza” – mondja Yanagisawa elnök. Azt is hozzátette, a thaiföldi autóeladások az év második felében a politikai stabilitással együtt emelkedhetnek.


Forrás: nationmultimedia.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei