Indiában még idén bemutathatják a Hyundai i30-at


A Hyundai Motor India értékesítési és marketing igazgatója szerint idén októberben bemutatnak egy nagyobb ötajtós modellt.

Rakesh Srivastava az indiai Financial Express újságnak nyilatkozott a vállalat jelenlegi helyzetével kapcsolatban, ahol a Grand i10 és az Xcent modell sikerein túl elárulta, hogy a Hyundai még az idén bevezet egy, a jelenlegi öt kisautónál, így az i20-nál is nagyobb ötajtós ferdehátú modellt, amelynek ára egymillió rúpia (kb. 3,8 mFt) alatt marad majd.   

Habár elmondása szerint a modell nevén még dolgoznak, a leírás egyértelműen az i30 modellre utal. A nemzetközi piacon 2011-ben megjelent újdonság háromféle változatban, háromajtós, ötajtós és kombi kivitelben készül, amelyből Indiában várhatóan az ötajtós kerül majd értékesítésre.


„Az i20 az ország egyik legigényesebb kompakt kisautója, de úgy hisszük, hogy az i20 felett elég helye van még egy prémium terméknek” – mondja Srivastava. „Emiatt egy új autó bemutatását tervezzük, amely az i20 fölé érkezik majd még az év vége előtt.”   

Az i30 a világpiacon 1,4 literees, 1,6 literes MPI és GDI, 1,8 literes MPI bezines és 1,4 és 1,6 literes dízelmotorokkal, hatfokozatú manuális és automata váltókkal kapható. Indiában várhatóan szűkebb kínálattal léphet majd piacra, amelynek mindenképpen tagja lesz az 1,6 literes CRDi dízelmotor.


Srivastava szerint a középkategóriára jellemző könnyű manőverező képessége, tágassága és luxusfelszereltsége meggyőzi majd a vásárlókat az i30 kvalitásairól. A vezető azt is elárulta, hogy jövőre érkezik a várva várt ix25 kisterepjáró is, amelynek prototípusait már számtalanszor lefotózták Koreában és Kínában is.  

68 százalékos arányukkal az ötajtós autók képviselik az indiai autóeladások java részét. A Hyundai i30 nemzetközi piacon a Mazda3, Ford Focus konkurense, ám Indiában réspiacos modellként az azonos árkategóriába tartozó Volkswagen Cross Polo, Honda Jazz és az alapfelszereltségű Ford EcoSport és Dacia Duster ellenfeleként indul majd.

Forrás: carwale.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei