A Hyundai szerint az olajtársaságok lehetnek az üzemanyagcellás autók elterjedésének kulcsa


A hidrogénalapú üzemanyagcellás járművek egyre terjednek, az infrastruktúra azonban még mindig nincs azon a szinten, amely valóban teret adna a technológiának, ezért a Hyundai igyekszik ezt előmozdítani.  

A vállalat már másfél éve gyártja saját üzemanyagcellás járművét, ám az ix35 Fuel Cell infrastrukturális támogatás nélkül nem lehet olyan népszerű, mint azt a Hyundai remélte. Az autóipar azonban sokat tehet a hálózat fejlesztéséért, így a Hyundai most az olajtársaságokat igyekszik rávenni arra, hogy fektessenek be a hidrogén kutakba.

Dave Zuchowski, a Hyundai Motor America vezetője nemrég megjegyezte, hogy számos olajtársaság már több mint egy évszázada foglalkozik üzemanyagokkal, így ez a tapasztalat hihetetlenül értékes lehet a tiszta közlekedésben. Ezek a társaságok hatalmas tapasztalattal rendelkeznek az üzemanyag infrastruktúra területén, hiszen ők építették ki a jelenleg is fennálló töltőállomás-hálózatokat. A motorizáció kezdeti időszakában ezen olajtársaságok infrastruktúrái tették lehetővé az autók elterjedését.


Az infrastruktúra már a közlekedés rendelkezésére áll, így a feladat ennek hidrogénnel bővítése, amely azonban jelentős költséggel jár. A Hyundai szerint az olajtársaságoknak érdekében áll beruházni a hidrogén infrastruktúra fejlesztésébe, hiszen a jövőben akár ez lehet az autóipar legfőbb üzemanyaga. A probléma azonban az, hogy arra nincs garancia, hogy a hidrogén valóban olyan népszerű lesz, mint ahogyan azt az autógyártók elképzelik.  

Az autógyártók sem szívesen kockáztatnak az üzemanyagcellás autókkal. Egyrészt ezek az autók drágábbak, mint a hagyományos meghajtású változatok, így ezek azonnal kevésbé attraktívabbak a vásárlók számára. Ezenkívül ezek az autók nem rendelkeznek megfelelő üzemanyag-ellátási hálózattal, még az erre fogékony Dél-Kaliforniában is csupán 30 ilyen töltőállomás létezik. Az üzemanyagcellás modellek még nem eléggé népszerűek a vásárlók körében amely miatt az olajtársaságok nem szívesen fektetnek be a hidrogénbe.  

Forrás: hydrogenfuelnews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei