Nem jön több indiai gyártású Hyundai Európába


India legnagyobb autó-exportőreként a Hyundai nem szállít több autót a vállalat chennai gyárából Európába, mivel az autógyártó török és cseh üzemeiből látja el autókkal a kontinenst.

Ezzel a lépéssel negyedével csökken a Chennai gyártóüzem tengerentúli szállításainak száma, így a tavalyi 253 ezer autó helyett idén várhatóan csak 190 ezer Hyundai hagyja el az országot. A Hyundai Motor India hazai piacának ellátása mellett ezentúl a latin-amerikai, közel-keleti, ausztrál és ázsiai piacra fordítja figyelmét.


„Körülbelül egy hónapja állítottuk le az európai exportunkat, mivel ezt a piacot mostantól teljes egészében a Hyundai török és cseh üzemei látják el” – mondta Rakesh Srivastava, a HMIL értékesítési és marketing alelnöke.

Korábban Európa volt India legnagyobb autóexportőrének egyik legnagyobb piaca. Tavaly a teljes exportmennyiség 40 százaléka irányult Európába. Srivastava szerint a lépés elsősorban azért vált szükségessé, hogy a Chennai gyár termelését az indiai piac igényeihez igazíthassák. 


„Csak az elmúlt egy évben négy terméket vezettünk be Indiában. Emiatt muszáj volt kapacitást teremtenünk. Számunkra a hazai piac a legfontosabb. Így amikor a Hyundai törökországi üzeme készen lett, a vállalat úgy döntött,, hogy az i20 európai változatának gyártását is oda helyezik. Így az ottani üzemből kerül ki az európai utakra szánt i10 és i20 is” – tette hozzá Srivastava.

Srivastava azt is elmondta, hogy a Hyundai indiai üzeme továbbra is a vállalat globális kisautóbázisa marad, így az európai termelés nem veszélyezteti a HMIL termelését. „India még mindig a Hyundai globális kisautóbázisa. Továbbra is exportálunk Latin-Amerikába, Közel-Keletre, Ausztráliába és Ázsiába” – mondta, majd hozzátette, a döntés hátterében a hét globális gyártóbázis termelésének jobb kihasználása áll.   

Forrás: ndtv.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei