Lépcsőshátú Hyundai i20 - egyelőre csak képzeletben


A háromajtós i20 után nemrég megjelent az interneten egy újabb elképzelés, amely a Hyundai kisautójának limuzinváltozatát ábrázolja.  

Tavaly a Hyundai török üzemének akkori vezetője, Umit Karaarslan még az új i10 bevezetése előtt arról beszélt, hogy a mini sorozatgyártásának startja után megkezdik egy lépcsőshátú kisautó termelésének előkészítését is. Nos, az i10 már lassan egy éve gyártásban van és habár időközben Indiában bemutatkozott a Grand i10-re épülő Xcent, semmi jele annak, hogy bármilyen nagy csomagterű modell előkészülőben volna.


Mentségükre legyen mondva, a Hyundai idei nagy dobása, az új i20 szintén a törökországi Izmitből hódítja majd meg Európát, így most érthető okokból erre a modellre koncentrál az üzem. Az is könnyen elképzelhető, hogy az ötletet időközben elvetették, hiszen az Xcent kislimuzin egyértelműen szűk lenne az európai ízlésvilághoz.

A különösen Közép- és Kelet-Európában kedvelt lépcsőshátú kisautók között azonban lenne helye egy méretkategóriával nagyobb, az új i20-ra épülő lépcsőshátúnak. Ez motiválta a tehetséges Theophilus Chin formatervezőt is, aki elkészítette az autó látványtervét. 


Az autó vonalvezetése a C oszlopig teljes mértékben megegyezik a már bemutatott formával, onnan azonban eltűnt a fekete takarás, az enyhébben ereszkedő hátsó üveg mögött magasra húzott csomagtérfedél kapott helyet. A tervező megtartotta az ötajtós hátsó lámpatesteit is, amelyek az összekötő króm díszléccel együtt harmonikusan illeszkednek a négyajtóshoz is.

Habár a két felvétel egyelőre csak egy független elképzelés, nem csodálkoznánk azon, ha a Hyundai valóban fontolóra venné a lépcsőshátú i20 elkészítését, hiszen ebben a szegmensben a márka az Accent 2009-es kivezetése óta nem képviselteti magát, a jelenlegi modell pedig orosz gyártásból csak Ukrajnáig jut el.   

Forrás: inautonews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei