Az elkövetkező négy év új Hyundai modelljei


A Hyundai Terméklendület 2017 programjában izgalmas új és meglévő modellek új változatai, frissítései is megjelennek. Íme egy kis összefoglaló.

A Hyundai immár 2010 óta igyekszik termékpalettáját új és átdolgozott meglévő modellek bemutatásával feljebb pozícionálni a márkát. Mostanra már minden fontosabb járműkategóriában megtalálható a Hyundai, ezért a következő lépésként még inkább a prémiumkategória irányába mozdulnak el, ahogyan azt a Genesis és a Sonata legújabb generációjánál láthatjuk.   


A második generációs Genesis 2013 novemberében mutatkozottbe és a márka luxus zászlóshajójaként minden fejlett technológiával felvértezve, könyörtelen teszteknek alávetve alakították ki minőségi kidolgozását. A Hyundai éppen nemrég növelte meg a modell gyártási darabszámát a dél-koreai és az amerikai piacon tapasztalt hatalmas siker miatt.  


A legújabb Sonata LF középkategóriás limuzin új külső és belső megjelenéssel, átdolgozott futóművel 2015-ös modellként lépett piacra idén márciusban. Az autót hatalmas érdeklődés kíséri Dél-Koreában és Amerikában egyaránt, hónapról hónapra megdöntve az értékesítés darabszámait.


2015-ben várhatóan a fenti modellekhez az új középkategóriás Tucson/ix35 hobbiterepes és az Elantra kompakt limuzin is csatlakozik majd. Mindkettő teljesen új, a Hyundai legújabb formatervezési koncepciójához igazított karosszériát kap majd, amelynek része marad a jellegzetes hatszögletű hűtőmaszk, ám az autók még prémiumosabb kidolgozást viselnek majd magukon, valamint nyilvánvalóan még több technikai újítás, biztonsági felszerelés kerül fel a listára.   

A híresztelések szerint a Hyundai dolgozik a Genesishez hasonló, ám annál méretben kisebb, hátsókerék-meghajtású sportlimuzinon is. Ennek létét egyelőre egyetlen hivatalos forrás sem erősítette meg, az RK kódnéven emlegetett autó valószínűleg jelenleg is fejlesztés alatt áll.   

Íme a Hyundai 2018-ig tervezett új modelljeinek listája:

Accent: A Hyundai kiskompaktja várhatóan 2016-ban kap majd teljesen új karosszériát és technikát.


Grandeur/Azera: A nagylimuzin 2012-ben mutatkozott be és nemrég kapott modellfrissítést, amelynek során dízel- és hibridváltozat is bemutatkozott. Ebből következően az autó 2017 előtt biztosan nem változik, akkortájt várható nagyobb modellfrissítés vagy új generáció.


Elantra: A Magyarországon is kapható kompakt négyajtós a Hyundai legkeresettebb modellje világszerte. Ahogyan a fentiekből kitűnik, jövőre teljesen új generáció váltja fel a mostanit, amelyben még magasabbra emelik a mércét, az új modell prémium kialakítást, minőségi belső teret, új multimédiás és biztonsági rendszert ígér. A motorválaszték szintén gyarapszik majd, várhatóan itthon is megjelenhet végre a dízelmotoros változat.  


i30: Az európai igények szerint fejlesztett i30 állítólag még 2014-ben kap egy enyhe ráncfelvarrást és most először jelenik meg a kínálatban a Hyundai „N” sportváltozat, amely várhatóan ugyanazt az 1,6 literes T-GDI turbómotort kapja meg, ami a Velostert is mozgatja.  


i40: Az előző Sonatára épülő európai i40 limuzin is kombi még idén szintén átesik a kötelező fiatalító kúrán, amelynek során (az i30-hoz hasonlóan) új, jellegzetesebb hatszögletű hűtőmaszkot és új rajzolatú ledes hátsó lámpatesteket kap majd. Emellett várhatóan kicsit átfésülik majd a motorválasztékot is.   


Equus: A Hyundai csúcslimuzinja a 2016-os modellévre teljesen új ruhát ölt majd, amelynek keretében nemcsak új karosszériát, de teljesen átalakított műszerfalat és középkonzolt kap, de az új formanyelvhez igazodva átalakított hűtőmaszkot és más újdonságokat is visel majd magán.   


Genesis: Várhatóan a Genesisből is lesz majd R-spec változat, amelyről egyelőre keveset lehet tudni, mindössze néhány annak vélhető tesztautó tűnt fel nemrég az amerikai sivatagban.


Genesis Coupe: Durván egy évvel a Genesis limuzin bevezetése után, 2015 második felében érkezhet a Genesis Coupe második generációja, amely a mostaninál méretesebb, ennek megfelelően prémiumosabb lesz, mint elődje volt. Ezzel párhuzamosan a mostani keményebb, sportosabb kezelhetőséget is inkább a kényelmesebb irányba terelik, a motorválasztékból pedig kihagyják a 2.0 literes turbóváltozatot és az új modell V6-os, V8-as egységekkel kerül majd forgalomba.


Sonata: A hetedik generációs modell néhány hónapja a Genesishez hasonlóan teljesen új prémium kialakítással jelent meg, amely 2017-ig így is marad, akkor várható először egy enyhébb ráncfelvarrás. A leköszönő Sonatához hasonlóan az újból is készül majd hibrid, amelynek megjelenése 2015 első felében esedékes. Egy évvel később pedig jön a hibridváltozat konnektorról is tölthető plug-in változata is.  


Veloster: A legújabb jelentések szerint a Hyundai egy enyhe ráncfelvarrást végez a márka kisebbik kupéján, amely még idén piacra is kerülhet. A Veloster életciklusa 2016-ban ér véget, amikor is vagy bemutatkozik az új nemzedék, vagy utód nélkül eltűnik a kínálatból.


Santa Fe: A Hyundai családi terepjárójának teljesen új, harmadik nemzedéke a 2013-as modellévben mutatkozott be, így legalább négy évig nem várható lényeges modellápolás. A kissé modernizált Santa Fe 2015 vége felé várható, míg az új generáció 2018-ban érkezhet.


Kiskategóriás terepjáró: Miután a Hyundai hivatalosan azt közölte, a most bemutatott ix25 modell kizárólag a kínai és az indiai piacra készül, egyelőre körülbelül 2018-ig még várnunk kell a kis terepes európai és amerikai premierjére.


Tucson/ix35: A teljesen új modell 2015 első félévében jelenik meg, amely azonban a jelenlegi padlólemezre épül majd, így annak motorjai szolgálnak majd tovább, miközben teljesen új külső-belső kialakításra számíthatunk majd.

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei