A Közel-Keletre is megérkezett az új Hyundai Sonata


A Hyundai Motor immár a Közel-Keleten is bemutatta a Sonata vadonatúj generációját, amely a folyékony szobrászat 2.0 stílusirányzatának második képviselőjeként fejlett technológiával kényezteti utasait.

A vadonatúj Sonata modell a Hyundai Genesis luxuslimuzinja után a második olyan modell, amely a folyékony szobrászat 2.0 formai irányzatának képviselője. Az új modell emellett kiváló teljesítményű motorral és olyan fejlett technológiával rendelkezik, amelynek része pl. az automatikus csomagtér-nyitás vagy éppen a holttérfigyelő-rendszer.  


A hetedik generációs Sonata modell egy olyan hároméves fejlesztés eredménye, amelyet a Hyundai a világ számos más pontja mellett a Közel-Keleten végzett annak érdekében, hogy a végtermék minden tekintetben megfeleljen a közel-keleti vásárlók ízlésének, elvárásainak.


A Jordániában, a helyi Királyi Autómúzeumban megtartott hivatalos bemutatón a Hyundai képviselői elmondták, hogy szeretnék, ha az új modell folytatná az előd által megkezdett sikeres utat, hiszen a Sonata tradicionálisan a márka egyik legkeresettebb modellje a régióban. 2013-ban több mint 26 ezer új Sonata került értékesítésre a Közel-Keleten – amely az Egyesült Államok és India után a Hyundai egyik legfontosabb piacává vált az utóbbi időszakban.   


„A vadonatúj Sonata számos teljesítményteszten és minőségi ellenőrzésen esett át úgy világszerte, mint a Közel-Keleten is, így hisszük, hogy az autó jelentős előrelépést képvisel a középkategóriás szegmensen belül” – mondta Tom Lee, a Hyundai Afrika és Közel-Kelet Régió alelnöke. „Az új Sonata a Hyundai legtöbb fejlett technológiájával rendelkezik és a legjobb minősítést érte el a belső és független törésteszteken is. Az innováció révén egy világszínvonalú középkategóriás autót kívántunk létrehozni, amely megtartja a modell örökségét és biztosak vagyunk abban, hogy a vadonatúj Sonata sikeresnek bizonyul a közel-keleti ügyfeleink körében is.”  


Az autó kényelmét számos felszereltség gyarapítja: a panoráma napfénytető, az oldalablakokra illesztett elhúzható függönyök, a memóriás elektromos vezetőülés, valamint a xenonlámpák, vagy éppen az automatikusan felnyíló csomagtér-ajtó. Az új Sonatát elsőrangú, 8 hangszórós, mélynyomóval is ellátott multimédiás rendszerrel is felszerelték, amelynek része egy 4,3 colos színes érintőképernyős kijelző, amelyben a tolatókamera képe is megjelenik.  

A közel-keleti vásárlók számára kétféle erőforrással választható az új Sonata: egy 2,0 literes és egy 2,4 literes, hengerenkénti befecskendezéses benzinmotorral, amelyekhez kizárólag hatfokozatú automatikus váltómű párosul.

Forrás: khaleejtimes.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei